Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun organize ettiği 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Pamukkale’nin de yer aldığını söyledi. 
Başkan Gürlesin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’yla 3-4 gündür süren görüşmelerin sonuçlandığını kaydederek, 26 Nisan –3 Mayıs 2015 Alanya-İstanbul etabında yapılacak 51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bazı etaplarında Pamukkale’nin de bulunduğunu söyledi. 
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ‘eurosport’ kanalı aracılığıyla 300 kanaldan dünyanın dört bir ülkesinde canlı yayınlanacağını ve yaklaşık 5 milyar insan tarafından izleneceğine dikkat çeken Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

Çok önemli bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Son 3-4 günde gelişen bir olaydı. 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 29 ve 30 Nisan tarihleri arasındaki etaplardaki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası’na, Pamukkale’yi de aldırdık. Ben çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’yla konu hakkında birçok kez bir araya geldik, konuyu ele aldık. Bu girişimlerimiz sonuç verdi. Bu alanda dünyanın takip ettiği çok önemli bir turnuvadır. Olması için 3-4 gündür bu konuya yoğunlaşmıştık. Olgunlaşmadan açıklama yapmak istemedim. Şimdi sonuçlandı. Organizasyonla ilgili bazı çalışmalar yapıyoruz. Denizli ve ülkemizin tanıtımı için çok önemlidir. Bu noktada herkesin mutlu olacağını düşünüyorum. Birkaç aksaklık yaşanmıştı ama onlar aşıldı. Pamukkale dünyada 1 tane ve bu hazinenin bir şekilde dünyaya tanıtılıp gündemde tutulması gerekiyor. Eurosport kanalından da canlı yayınlanan bir organizasyondur. Onlarca kamerayla dünyaya sunulacak. Antalya’dan başlayıp etap etap yarış yapılacak. Bu işin içinde de biz varız. Pamukkale’miz bu organizasyonda yer alacak. Amacımız hem Denizlimizin hem de ülkemizi tanıtımına olumlu katkı sağlamaktır. Büyük bir organizasyona imza atacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.’

Başkan Gürlesin, ‘51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonu giderlerinin federasyon tarafından karşılanacağını belirterek, ‘29 Nisan’da 150 oda, 30 Nisan’da 700 oda ayırdık. 29 Nisan’da 250 dolayında kişi, 30 Nisan’da ise 1300 dolayında kişi Pamukkale’ye gelip konaklayacak. Parası federasyon tarafından karşılanıyor. Bulunduğumuz makam itibariyle aracı olduk. Bu organizasyon sıradan bir organizasyon değildir. Organizasyona katkı koymaktan son derece memnunum. İnşallah en güzel şekliyle ev sahipliğini yapmak istiyoruz. Dünya bu organizasyonda, karadan, havadan ve farklı açılardan Pamukkale’yi seyredecek’ dedi.