Muğla’nın Marmaris ilçesine tatile gelen Norveçli bir aile, cami önünden geçerlerken duydukları Kur’an-ı Kerim sesinden etkilenerek Müslümanlığı seçti. 
Muğla Müftülüğüne müracaat eden Norveçli ateist ailenin tüm fertleri tek tek Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Kelime-i Şahadet getirdikten sonra İsveçli 34 yaşındaki anne Maria Wastrup Nyman Ayşe, Norveç asıllı 31 yaşındaki baba Frode Andre Sıgvartsen de Ali adını aldı. Çocuklara Esma, Elif ve Ayhan ismi verildi. Muğla Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu, aileyi tebrik ederek, Ramazanı Şerifte bu tablodan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Tatil amacıyla Türkiye’ye gelen aile, Marmaris’te caminin önünden geçerlerken okunan Kur’an-ı Kerim sesinden etkilendiklerini ve camiye gittiklerini, Kur’an-ı Kerimi okuyan Müezzin Hamdullah Durdu ile görüştüklerini ifade ettiler. Müezzin Hamdullah Durdu, camiye gelen anne Maria Wastrup’un ağladığını ve ellerini açarak dua ettiğini belirtti. Müslüman olmayı kabul eden Norveçli ateist aile, Muğla Müftülüğüne geldi. 5 kişilik aile, Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu’nun rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirdi.
Müslümanlığı seçtikleri için mutlu olduklarını açıklayan Norveçli aile, Türkiye’ye tatil amaçlı geldiklerini ifade etti. Ali ismini alan baba Frode Andre Sıgvartsen, şöyle konuştu: “Bugüne kadar hiçbir dine mensup değildik. Tatil için geldiğimiz Marmaris’te cami önünden geçerken ailecek duyduğumuz Kur’an-ı Kerim sesinden çok etkilendik. Caminin müezzini ile görüştük. Bize yardımcı oldu ve Muğla Müftülüğüne gelerek Müslüman olmak istediğimizi söyledi. Kendi özgür irademizle hak din İslamiyet'i seçtik. Şu an huzurluyuz. Üstelik İslam aleminin en mübarek ayı Ramazan ayında İslamiyet'i seçmişiz.” 
İslâmiyet’i seçen baba Frode Andre’nin ülkesinde orman işçisi olarak çalıştığı öğrenilirken, lise mezunu anne Maria Wastrup Nyman da Ayşe adını aldıktan sonra başını örttü. Anne, çocuklarına sarılarak mutluluğunu ifade etti.