Sara ismini alan kadın, ihtida töreninde de müftüden Kur'an-ı Kerim dinlemek istediğini belirtti.

Fethiye'de yerleşik olarak yaşayan İngiliz vatandaşı Tina Campbell Kaşan(63) ile Carl Warren Spencer Blinston(47) Fethiye Müftülüğü’ndeki ihtida töreniyle Müslüman oldu. Türk vatandaşı Hakan Kaşan ile 3 yıl önce evlenen Campbell Kaşan, Türkiye'de kaldığı süre içerisinde Müslümanlardan etkilendi. Televizyondan dinlediği Kur'an-ı Kerim'e hayran kalan İngiliz vatandaşı Campbell Kaşan, Müslüman olmaya karar verdi. Eşi ile birlikte Fethiye Müftülüğü’ne müracaat eden Campbell Kaşan, istediğini belirtti.

Yapılan işlemlerin ardından Fethiye Müftülüğü’ne davet edilen Kaşan, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun şahitliğinde Müslümanlığa geçerek Sara ismini aldı. Gözyaşları içinde kalan Sara Kaşan, konuşmakta zorlandı.

TATİL İÇİN GELDİ MÜSLÜMAN OLDU

Aynı törenle İngiliz Carl Warren Spencer Blinston da Müslümanlığı seçen bir başka isim oldu. Tatil için geldiği Ölüdeniz'i çok seven ve buraya yerleşen Blinston, Müslüman olmak için Fethiye Müftülüğü’ne başvurdu. Tina Campbell Kaşan ile birlikte Müslüman olan Blinston’a ihtida belgesini Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu verdi. Blinston, Müslüman olduktan sonra ‘Muhammet Emin’ ismini aldı.

Törenin sonunda Oğuzhan Kadıoğlu, Tina Campbell Kaşan ve Carl Warren Spencer Blinston’a İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti. Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Kaşan ve Blinston’un Müslümanlıklarına şahitlik etmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bu özel günde Müslümanlığa geçen kardeşlerimizi kutluyorum. Bize müracaatlarını gerçekleştirdiler. Ve bizim şahitliğimizde Müslüman oldular.” dedi.