29 yıldır geleneksel boğa güreşleri düzenlenen Muğla Merkez ilçeye bağlı Yerkesik beldesinde son 7 yıldır düzenlenen ‘Buzağı Güzellik Yarışması’nın bu yıl 8’incisi yapıldı. İki dalda gerçekleştirilen buzağı güzellik yarışmasında kombine ve sütçü ırkları yarıştı.
40 buzağının yarıştığı Buzağı Güzellik Yarışması'na AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici de katıldı. Yerkesik beldesi meydanında yapılan yarışmanın jüri üyeliğini Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri yaptı. Süt ve kombine kategorisinde yarışan buzağılar, genel görünüş, boy, bacaklar, vücut kapasitesi ve ırk özellikleri bakımından değerlendirildi. Yarışma öncesi konuşan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, buzağı güzellik yarışmasını 29. Boğa Güreşleri kapsamında bu yıl 8’incisini düzenlediklerini söyledi. Demirci, yarışmaya belde ve köylerden katılımın olduğunu söyleyerek, “Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl artıyor. Umarım önümüzdeki yıllar yarışma daha geniş kapsamlı yapılarak devam ettirmesini istiyorum. Yarışmanın birincilerini çeyrek altınla, ikincilerini ve üçüncülerini ise saman ve buzağı yemiyle ödüllendireceğiz” dedi.
Yarışmaya katılan buzağılar, sahipleri tarafından süslenerek meydanda jüri önünden geçti. 7 günlük ve 4 aylık buzağılar, jüri karşısına biberonlarıyla çıkarken, bazı buzağılar podyuma çıkmamak için sahiplerine zor anlar yaşattı.
Yarışmada, sütçü ırktan Şükrü Orhan'ın "Efe" ismini verdiği 2 aylık buzağı birinci seçilirken, kombine ırktan ise Salih Urhan'ın 50 günlük buzağısı birinci oldu. Yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine yem ve çeyrek altın verildi. Buzağıların ödüllerini AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci verdi.