Denizli İhracatçılar Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının finali 5 Eylül Cuma günü, Denizli Anemon Otel’de gerçekleştirecek. 
Başvuruların kabul edilmesi, değerlendirilmesi ile hazırlık ve organizasyon aşamalarının yaklaşık bir yıllık bir zaman dilimine yayıldığı yarışmada artık son haftaya gelindi. Çok sayıda katılımcının tasarımlarını gönderdiği yarışmada, finalistlerin belirlenmesinin ardından, yoğun bir tempoda gerçekleşen atölye ve fitting çalışmalarında kıyafetler son halini aldı.
Yarışmacılar heyecanla tasarımlarını hazırlarken, bir taraftan da final akşamının organizasyonuna yönelik titiz bir çalışma devam etti. Gelinen aşamada ise  organizasyona ilişkin tüm detaylar hazır.
Önceki yıllarda olduğu gibi modanın kalbi DENİB Ev ve Plaj Giyimi Yarışmasının final programı ile Denizli’de atacak. 

ÜNLÜ MANKENLER GELİYOR
Tasarım Yarışmasında finalistlerin hazırladığı kıyafetler, podyumda ünlü mankenler tarafından sunulacak. 5 Eylül’de Denizli’de olacak mankenler arasında Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Sema  Şimşek gibi tanınmış isimler yer alıyor. Diğer taraftan Pascal Nouma, Carlos Martin gibi ünlü isimler de podyuma çıkacak. Yarışmanın sunuculuğunu ise şovmen Bay J yapacak.
Yarışmacı koçluğunu tasarımcı Deniz Kaprol’ün yaptığı yarışmada, 10 finalist arasından dereceye girecek olanları belirleyecek Jüri Heyeti ise Moda ve Tasarım Dünyasının ünlü isimlerinden oluşacak. Bu isimler arasında Moda Tasarımcıları Emre Erdemoğlu, Erol Albayrak, Gül Ağış, Özlem Erkan, Özlem Süer ile Modacı Neslihan Yargıcı yer alıyor. Loft’un moda tasarımcısı Erdal Güvenç’in yanısıra, Jüri Üyeleri arasında DENİB Tasarım Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu ile Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal da bulunacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ise jürideki bir diğer isim. Medya’dan ise Klass Magazin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu jüri heyetinde.

EV TEKSTİLİNE CAN KATIYORUZ
Büyük bir heyecanla bu güne hazırlandıklarını aktaran  DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise şunları söyledi; “Sona yaklaştıkça, DENİB ailesi olarak hepimizi yarışma heyecanını iyiden iyiye hissetmeye başladık. 3. yarışmayı düzenliyor olmamız bizim için gerçekten önemli… 2014’teyiz ve yine ilk günkü heyecanımızla Tasarım Yarışmamızın hazırlıklarını tamamladık. DENİB Ev ve Plaj Giyimi Yarışması ile kentimize, hazır giyim sektörüne ve tasarım dünyasına farklı bir renk getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu yarışma ile hem tekstil sektöründe moda ve tasarım ile gelen katma değerin altını çizmeyi, hem de yetenekli tasarımcılara fırsat tanımayı hedefliyoruz… Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteği ile düzenlediğimiz yarışmanın sektöre ve tasarımcılara önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum.”
Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’nin teşrifleriyle gerçekleşecek DENİB 3. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının final programına, İhracatçı Birlikleri Başkanlarının yanısıra Denizli’den ve Denizli dışından çok sayıda davetlinin katılım sağlaması bekleniyor.