Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol gereği işletmesini Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Laodikya antik kenti, bakanlık tarafından 376 müze ve ören yeriyle birlikte ihaleye çıkarıldı. Müze ve örenyerlerinin gişelerinin kiraya verilmesi için düzenlenen ihale 7 Eylül günü Ankara'da, 1 milyar 190 milyon 366 bin lira bedelle yapılacak. İhaleye verilecek 376 müze ve örenyeri arasında Laodikya Antik Kentinin de yer alması Denizlili turizmcilerin tepkisine neden oldu. Daha önce de Denizli'nin büyükşehir olmasıyla dünyaca ünlü turizm kenti Pamukkale'nin işletmesi elinden alınan Denizli'de Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği, harekete geçti.

 Kısa adı DENTUROD olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, kentin ileri gelenlerini, Laodikya'nın da bakanlığa kaptırılmaması için el birliği yapmaya çağırdı. Gazi Murat Şen, Laodikya antik kentinin geçen yıl ziyaretçisi artan ender örenyerlerinden biri olduğunu belirterek, "Laodikya Antik Kentine yıllarca maddi manevi destek vermiş Büyükşehir Belediyemiz, Pamukkale antik kenti ören yerini işletimini alamayacağı gibi Laodikya antik kentinin işletmesini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır. Laodikya Antik Kenti, 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup, bu yıl ziyarete açılacak kilisesi vasıtasıyla çok önemli bir inanç turizm noktası olacaktır. Efes kilisesini ve Laodikya kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan, hacı olmaktadır" dedi.

 İhalenin TÜRSAB tarafından alınmasının büyük olasılık olduğunu söyleyen Gazi Murat Şen, "Bu ihale tüm ören yerlerini birlikte ihaleye çıkarılması ile kim tarafından toplu olarak alınabilir? Bir tek alıcı vardır oda TURSAB. İhalenin toplu tüm ören yerleri işletiminin de pazarlık usulü verileceğine göre, ihaleyi yapan kurumun kendi kendine pazarlık şansını ne kadar düşürdüğü de ortadadır. TURSAB müze ve ören yerleri işletiminde, asla bir tekel olmamalıdır" diye konuştu.

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli milletvekillerine çağrı yapan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ihale sürecine itiraz etmesini isteyen Şen, "Büyükşehir Belediyesi'nin, Pamukkale Belediyesi'nin acilen bu ihale sürecine itiraz etmesi, ihalenin yapılırken rekabet şartlarının oluşması, Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli'de kalabilmesi için Bakanımız Nihat Zeybekci başta olmak üzere tüm milletvekillerimizi, valimizi, büyükşehir belediye başkanımızı , tüm sivil toplum örgütlerimizi , birlik olmaya davet ediyoruz" dedi.