İzmirli yardımsever vatandaşların engelli yurttaşlara bağışları çığ gibi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde beş, önceki gün de beş olmak üzere iki günde on adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan tarafından son iki günde on adet akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenlerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bazı engelli yurttaşların gözyaşlarına hakim olamadığı törenlerde duygusal anlar yaşandı. Engelleri nedeniyle yaşamın içinde yer alamadıkları için sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar akülü tekerlekli sandalyelere oturduklarında mutluluk gözyaşları döktüler, “Artık biz de dilediğimiz yere yardım almadan, gönlümüzce gideceğiz, arkadaşlarımızla buluşacağız, yaşamın içinde biz de varız” diye konuştular.
Yardımsever yurttaşların bağışladığı beş akülü tekerlekli sandalye daha sahiplerine teslim edildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen törenle sandalyeleri sahiplerine verirken mutluluk gözyaşları döküldü. Bağışçılara teşekkür eden ve örnek oldukları için kendilerini kutlayan Başkan Tartan, “Tüm bağışçılarımıza minnettarız. Bağışçılar ile engelli yurttaşlar arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Dayanışmanın en güzel örneğini İzmir’de yaşıyoruz. Kimse gözyaşı dökmesin, bu mutluluk gözyaşı olsun” dedi.
Mavi kapak kampanyasının devam ettiğini hatırlatan Başkan Tartan, vatandaşlara; "Kapak toplamaya devam” çağrısı yaptı.