Düzenlenen yarışmada finale kalacak olan yarışmacıları belirlemek için, 27 Mayıs 2016 günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı binasında saat: 13:00’da ön eleme yapılacaktır. Ön elemeyi geçerek finale kalan sanatçılar  22.Kızılcabölük Kültür Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yarışacaktır.

Yarışmayla ilgili olarak konuşan Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, Özay Gönlüm’ün genç nesillere tanıtılması ve türkülerinin sevdirilmesi, eserlerinin ve isminin yaşatılması için böyle bir yarışma düzenlediklerini anlattı.

Erkli: “Ses Yarışmasını düzenlemekte iki amacımız var birincisi hemşerimiz rahmetli ustamız Özay Gönlüm’ü yaşatmak ikincisi yeni Özay Gönlümler’in ortaya çıkmasına yardımcı olmak. 2009 yılında dar çerçevede başlayan bu etkinliği daha sonra genişleterek devam ettirdik. Bu manada 6.sını düzenleyeceğimiz yarışmaya Türkü söyleyen herkes katılabilir.”dedi.

Yarışmanın finali  22.Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yapılacak.
 
24 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek olan başvurular: 

Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı( Fesleğen Mah. 1002 Sk. No:1, Kat:1, Tel:0258 242 23 38,0532 563 69 76) yapılabilir.