Denizli Polisevi'nde düzenlediği "Yetim" isimli programa Kimse Yok mu Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir ve 140 hayırsever kadınlar katıldı.

Programda Sudan Darfur'a ve Kenya'ya giderek sağlık hizmeti vererek yetimhaneleri ziyaret eden Dr. Veysel Akansel, bir sunum yaptı. Akansel, "Sadece Afrika'da iç savaşlar, doğal afetler ve yetersiz sağlık altyapısı gibi sebeplerle bir günde 5 bin 760, bir yılda 2 milyon 102 bin 400 çocuk yetim kalıyor. Afrika'da her 15 saniyede bir çocuk, AIDS yüzünden anne ve babasını kaybederek yetim duruma düşüyor. Kimse Yok Mu, yaşadıkları coğrafyada yalnız başlarına kalmış Filistin, Sudan, Endonezya ve Somalili yetimlere yardım eli uzatıyor. Farklı coğrafyalarda aynı kaderi paylaşan, aynı acıyı yaşayan dünya yetimleri, yarınlarına ışık olacak, kendilerine uzanacak şefkat elini bekliyor." dedi. Dr. Akansel, Kimse Yok mu Derneği'nin hayırsever ve gönüllülerin destekleriyle proje kapsamında yetimhanelerin yeniden yapılması, tamir ve bakımı, beslenme ve barınma şartlarının iyileştirilmesi, yetimhane eğitim imkanlarının iyileştirilmesi yetimlerin her türlü sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, meslek edindirme ve geleceği güvenceye alma çalışmaları yaptığını kaydetti. 2013 yılında faaliyet planlanan yerler arasında Afganistan, Gazze, Nepal, Tanzanya, Bangladeş, Güney Sudan, Orta Afrika, Burundi, Benin, Cibuti, Senegal, Pakistan, Cape Verde, Komor Adaları, Somali, Bangladeş, Endonezya, Myanmar ve Sudan olduğunu kaydetti. Veysel Akansel, bir yetime sahip çıkmanın aylık maliyetinin 30, yıllık ise 360 dolar olduğunu sözlerine ekledi

Programda Nurtaç Demir de bir konuşma yaparak, bir yetimin bir yıllık maliyetini üstlendiğini açıkladı. Başkan Aytuğ, Demir'e teşekkür plaketi verdi.