Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, geçen yıl Denizli'de 200 ihtiyaç sahibi aileye 7'şer kg. et dağıttıklarını, bu yıl da hayırseverlerin kurban bağışlarını 350 aileye ulaştırmak istediğini söyledi.

Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay'la birlikte düzenlediği basın toplantısında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bu yıl 81 ilde, dünyada ise 100'e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedeflediklerini belirterek, "Kimse Yok mu Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Filistin'den Güney Amerika'ya, Bangladeş'ten Yemen'e 100'e yakın ülkede ve tüm Türkiye'de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracak. Kimse Yok mu gönüllüleri, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine kurban etinden oluşan paketlerini evlerine kadar teslim edecek. Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak." dedi.

DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR


Geçen yıl 73 ülkede kurban dağıtımı yapan Kimse Yok mu Derneği'nin, bu yıl yedi kıtada 100'e yakın ülkede dostluk köprüleri kurmaya devam edeceğini vurgulayan Şube Başkanı Aytuğ, "Geçtiğimiz yıllarda dünyanın dört bir yanına giden gönüllülerin anlattığı öyküler, köprülerin sağlam temeller üzerine oturduğunu kanıtlıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesimi, Türkiye'de ve yurtdışında belirlenen merkezlerde noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvan kesimlerinde, vekaleti verenlerin adı ve soyadı tek tek yüksek sesle okunup kesimden sonra da kurban sahibinin ismi, herkesin görebileceği şekilde yazılarak ilan edilecek. Büyükbaş hayvan kesimlerinde ise hisse sahibi yedi bağışçının isimleri sırayla okunup ilan edildikten sonra kesim gerçekleşecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna, kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek." diye konuştu.

Yurtiçi ve yurtdışında kesilen kurbanların etlerinin, dernek tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından dağıtılacağını söyleyen Fahrettin Aytuğ, "Belki Kurban'dan Kurban'a et gören kişiler var. Bu bayramda da onları sevindirmeyi umuyoruz. Derneğimiz yurtiçi 700, yurtdışı ise 300 liradan başlayan fiyatlarla tam beş farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek." dedi. Aytuğ, yurtdışı kurban bedellerini şöyle sıraladı: "Afrika 300, Asya 300, Orta ve Güney Amerika 400, Orta Doğu ve Balkanlar 500, Filistin bin lira.