ANTALYA (CİHAN)- Antalya Kepez Belediyesi, tarihi Aspendos mimarisinde, 2 bin kişilik anfi tiyatro yapacak.
Antalya’nın Kepez Belediyesi Kent Ormanı Projesi’nin 2. etabı Meşe Kapısı’nda, tarihi Aspendos mimarisinde, ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği 2 bin kişilik anfi tiyatro yapacak.
Doğaya uygun şekilde mimari projesi hazırlanan, tarihi anfi tiyatrolara benzerliği ile dikkat çeken gösteri yeri, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edilecek. Kepez’e hareket getirecek olan anfi tiyatro, ulusal ve uluslararası sanatsal ve kültürel organizasyonların icra edileceği şekilde inşa edilecek. Bu kültür ve sanat tesisinde sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe, seyirciler için lavabolar bulunacak.
İhalesinin kısa zaman içerisinde yapılacak olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in bir hayalinin daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
    Tesisi ormana zarar vermeyecek bir şekilde inşa edeceklerini kaydeden Tütüncü, “Anfi tiyatro projesi ile meşe kapısı dediğimiz bölge, karanlık olmaktan kurtulacak ve aydınlanacak. 2 bin kişilik anfi tiyatrosu ile birlikte Kepez, yaz aylarında birçok kültürel, sanatsal etkinliğin, konserlerin yapıldığı bir ilçe haline gelecek.” dedi.


CİHAN