NEVŞEHİR (CİHAN)- Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD)’nin 5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında, Nevşehir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlediği ‘Kapadokya ve Çevre’ konulu 3. karma fotoğraf sergisi açıldı.

KAFSİD üyelerinin ortak çalışmalarının yer aldığı sergiye, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, Kayseri, Kırşehir ve Niğde’den gelen fotoğrafçı dernekleri üyeleri katıldı.
KAFSİD tarafından hazırlanan serginin açılışını yapan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, dernek üyelerinin fotoğraflarını tek tek inceledi. Savaş, sepya renkli bir fotoğrafı bir süre inceledikten sonra KAFSİD Başkanı Yönetmen Mustafa Karakaya’ya “Fotoğraflarda renk efektini, çekim sırasında mı, yoksa çekimden sonra bilgisayar ortamında mı uyguluyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Karakaya, fotoğraf çekimi sırasında hiçbir müdahalede bulunmadıklarını, renk efektlerini daha sonra dijital ortamda uyguladıklarını söyledi.
Çevre ve Kapadokya isimli fotoğraf sergisinde Ahmet Pekersoy, Ahmet Yıldız, Adnan Tataroğlu, Cafer Gezer, Fatma Gül Sevi, Fatih Kızılkaya, Fikriye Şeref Tuğcu, Hüseyin Taşkın, Laura Prusoff, Mustafa Alevli, Mustafa Karakaya, Nurettin Mantar, Nuri Çorbacıoğlu, Ömer Gurulkan, Özge Önderoğlu Akkuyu, Sami Türkay, Şule Kuşar Han, Ümran Tunaoğlu, Yasin Reçber, Yaşar Alan, Yusuf Özuğurlu’nun fotoğrafları sergilendi.
Serginin, çevre konusunda bir farkındalık çabası içerisinde olan dernek üyelerinin fotoğrafları bir hafta boyunca Nevşehir Kültür Merkezi’nde ziyarete açık kalacak.
CİHAN