BURSA (CİHAN)- Bursa’da düzenlenen İran Kültür Haftası çeşitli ekinliklerle sürüyor. Hafta dolayısı ile İranlı Hat Sanatçısı Mohammed Saeid Naghashian'ın "Sanatta Kuran ve Nehcül Belağa" başlıklı sergisi, Tayyare Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.
    İran Kültür Haftası dolayısıyla düzenlenen serginin açılışına, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heidari, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışın ardından Mohammed Saeid Naghashian tarafından sergiyi gezen Baş Konsolos Haidari, Vali Harput ve Başkan Altepe’ye eserlerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Naghashian, sergide daha çok yeni hat sanatı ile yazılmış Kur'an ayetleri ve Hazreti Ali'nin Nehcül Belağa'da yer alan sözlerinden oluşan 60 hat ve tezhip eserinin bulunduğunu söyledi.
Serginin açılışında konuşan Başkonsolos Heidari, “Tarih, coğrafya, din ve kültür gibi daha pek çok konuda ortak yanları olan İran ve Türkiye halkları bu coğrafyada eskiden beri çok yakın ilişki içerisinde olmuştur. Onun için İran’la Türkiye’nin ilişkiler kitabı çok kalın bir kitaptır.” dedi.
    Vali Şahabettin Harput ise da Türkiye ve İran'ın bu bölgede ortak bir tarihi, ortak bir kültürü ve ortak bir dini olan dost ve kardeş iki millet olduğuna işaret etti.
    Sergi 18 Ağustos’a kadar açık kalacak. Ayrıca hafta dolayısıyla 13–18 Ağustos tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi'nde İran filmleri gösterisi yapılacak. CİHAN