Denizli’nin Kale ilçesine bağlı İnceğiz köyünde bulunan Kemer Barajı'nı besleyen akarsuların aşınmasıyla oluşan kanyon keşfedilmeyi bekliyor.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, hafta sonları doğa grupları tarafından ziyaret edilen kanyona önem verdiklerini belirtirken, "İnceğiz-Arapapıştı Kanyonu olarak bilinen kanyonun maalesef tanıtım eksikliği var. İnsanlar bu güzellikten mahrum kalıyorlar. Yaptığımız çalışmalar ile buraya ziyaret edecek olan misafirlere zaman buldukça ben de refakat etmeye çalışıyorum. Kanyon, doğaseverler ve fotoğrafçılar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Büyükşehir olmasından sonra ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta olan İnceğiz köyüne ciddi anlamda desteklerimizi hazırlıyoruz" dedi.
İnceğiz köyünün başka bir özelliğinin ise zeytinin bol olması şeklinde açıklayan Başkan Yarımca, "Vatandaşlar doğal yollarla yetiştirdikleri zeytini gelen misafirlere hem ikram ediyor, hem de satışını gerçekleştiriyor. Yapacağımız proje ile ciddi anlamda çevre kalkınacak ve gelişecektir" dedi.
İnceğiz-Arapapıştı Kanyonu’nun Denizli, Muğla ve Aydın il sınırında bulunduğunu ifade eden Başkan Yarımca, turizme kazandırılması halinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çekerek ziyaret edilebileceğini söyledi.