Denizli’de Pamukkale’den sonra ikinci beyaz cennet olarak nitelendirilmeye başlanan Bozdağ Kayak Merkezinde altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kazandı. Hedeflerinin 2013 yılında mekanik sistem ihalesini yapmak olduğunu kaydeden Vali Demir, elektrik, su ve yol çalışmalarının hazla devam ettiğini söyledi.
Vali Abdülkadir Demir beraberinde Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve gazeteciler ile birlikte Bozdağ’daki çalışmaları yerinde incelemek için bu bölgeye gitti. Yol yapım çalışmalarında görevli personelden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Demir, daha sonra kayak merkezinin zirvesine çıktı. Buradaki altyapı çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Demir, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Abdülkadir Demir, bölgede yürütülen 4 ayrı çalışmanın hızla devam ettiğini söyleyerek, “Bunlardan birincisi olan Nikfer Beldemizde, asfaltın bittiği noktadan itibaren 8 km’lik kaplama asfalt tamamlandı. Tesis alanlarına kadar olan 10 km’lik yol kaldı. Kalan bu mesafe yine İl Özel İdaremiz tarafından tamamlanacak. İkinci çalışmamız, buradaki özellikle otellerin yapılacağı bölgeye açılması gereken yollar var. Bununla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü önemli çalışmada, pistlerin bulunduğu, kayağın yapılacağı alanlarda dozerle çalışma yapılıyor. Burada kayağa engel olabilecek yüksek kısımlar düzeltiliyor. Dördüncü ve bu tesis için alt yapı anlamında en önemli çalışmada, buranın elektriğe kavuşturulması. AYDEM, biliyorsunuz buranın elektrik altyapı tesis çalışmalarını yapmayı üstlendi. İhalesi yapıldı ve pazartesi günü itibariyle burada yapım çalışmaları da başlayacak. Önümüzdeki yıl için özellikle mekanik sistemin ihalesi konusunda bir eksiğimiz kalmayacak” dedi.
Hedeflerinin 2013 yılında mekanik sistem ihalesini yapmak olduğunu kaydeden Vali Demir, “Bizim şimdi bundan sonra 2013 olarak hedefimiz Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteğini alarak önümüzdeki yıl mekanik sistemin ihalesini yapacak şartları hazırlamak zorundayız. Bunun için ne yapacağız, özellikle mekanik sistemin ihalesine ihtiyaç duyulan şartların hazırlanması gerekiyor” diye konuştu.
2012 yılında alınan kararların uygulamaya konulduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Denizli kamuoyunun içi rahat olsun. 2012 yılı içerisinde yapılan geziler ve orada alınan kararların hepsi şuanda uygulanır vaziyette. Biz bunu neden önemsiyoruz, Denizli’nin dünyada bir tane olan beyazı ‘Pamukkale’ ve ikinci beyazı ‘Bozdağ’ dedik. İnşallah bu iki beyazı birleştirdiğimizde hem gelen misafirlerimiz için kış döneminde bir alternatif turizm alanı oluşmuş olacak, hem de burada turizm anlamında yeni bir bölge ve kayak merkezi oluşturmuş olacağız” dedi.
Bozdağ’a yatırım yapacak yatırımcılar için 5. Bölge teşvikinden yararlanması için müracaatın yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Demir, “Bilindiği üzere, teşvik mevzuatı yürürlüğe girdi. Özellikle turizm gelişim bölgesi ilan edilen yerlerde yatırımcılar için 5.bölge teşviği verildi. Dolayısıyla Bozdağ adına biz daha önce turizm merkezi olarak yapılan bu müracaatı, şuanda düzeltik ve “Turizm Gelişim Bölgesi” şeklinde yaptık.  Çünkü turizm bölgesi olan yerlerde bu teşvikten faydalanılamıyor. Burada yatırımcılara destek olsun diye turizm gelişim bölgesi olması için müracaatımızı yaptık. Dosyanın bütün işlemleri tamamlandı. Bütün kurum görüşleri olumlu geldi ve şuanda Bakanlar Kuruluna gidecek 6 projeden bir tanesi olarak Turizm İşletmeler Genel Müdürlüğünün programında hazır. Diğer çalışmalarımızda olduğu gibi buda tam bir ekip çalışması olarak gerçekleşti” diye konuştu.

     Uzman ekiplerce yapılan incelemeler neticesinde uygun uzunluk, kot farkı ve meyillere sahip olduğu belirlenen ve 2013 yılında turizmcilerin hizmetine sunulması planlanan Bozdağ, 2 bin 400 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından birisi konumunda. Bozdağ Kayak Merkezi, faal duruma geçmesi ile birlikte Denizli’de Pamukkale’nin ardından ikinci
beyaz cennet konumuna gelecek.