Bu yıl 1.si düzenlenecek ve her yıl geleneksel hale getirilerek düzenli gerçekleşecek Bahar Spor Şenliği, herkesin eğlenmesi, spor yapması ve çocukların oynayıp doyasıya hoş vakit geçirebilmesini amaçlıyor.
Sevgi, hoşgörü ve hemşerilik hislerinin kuvvetleneceği düşünülen Bahar Spor Şenliği, özgüven sahibi bireylerin sporun ve müziğin evrensel dili ile birlikteliğin pekiştiği katılımcıları ve gönüllüleriyle bu nitelikte Türkiye’nin ilk ve en büyük şenliği olacak. Şenlik, spor branşları, futbol, sokak basketbolu, oturarak voleybol, goalball, halat çekme, atletizm, halk koşusu ve yürüyüşü, bisiklet turu, geleneksel mendil kapma, yakar top ve körebe gibi oyunlardan oluşuyor. Adalet Parkı’nda düzenlenecek şenlik herkese açık olacak ve ücretsiz gerçekleşecek.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin benzer nitelikteki en büyük şenliğine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘Amacımız çocuklarımız, gençlerimiz başta olmak üzere herkesi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spor yapmalarını teşvik etmektir. Organizasyonu Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’yle organize ediyoruz. İnşallah spor yapmayanlar şenlik vesilesiyle spor yapmaya başlayacak. Çocuklarımız çocuk olmanın tadını çıkarak. Tüm vatandaşlarımızı ücretsiz şenlik etkinliklerine bekliyoruz’ dedi.
3 gün sürecek şenlik programı ise şöyle:
4 MAYIS 2012/Cuma
Saat:10:00 Denizli Valisi Ziyareti, Kortej yürüyüşü
Saat:14:00 Şenlik Açılışı, Protokol konuşmaları, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Okulu Mehteran Gösterisi
Saat:15:00 Tenis, Futbol, basketbol ve oturarak voleybol müsabakaları
5 MAYIS 2012/Cumartesi
Saat:10:00 Goalball, halat çekme, tenis, futbol, basketbol ve geleneksel oyunlar