Özel Final Okullarında, Düzenlenen etkinlik ilk olarak, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale zaferinin 101.yıldönümünde Final Okulları Anadolu -Fen lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm ‘’adlı program konukların katılımıyla gerçekleşti.


Okulun, Görsel sanatlar öğretmenleri öncülüğünde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile hazırlamış olduğu resim sergisi ile başlayan etkinlikte konferans salonunda öğrencilerin seslendirdikleri türküler, okunan şiirler müzik öğretmenlerinin de katılımıyla devam etti.
Etkinlik Daha sonra, öğrencilerin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma törenine kendilerinin yazıp oynadıkları ve çekimlerini yaptıkları kısa film geceye damgasını vurdu.



10-Fen sınıfı öğrencilerinden Alper Burak Altuğ’un okuduğu İstiklal Marşı ‘mız ayakta duyguyla dinlendi.

Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi Öztekin, programın ardından ‘’Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümü vatanı ve milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, törende emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı misafirlerimize teşekkür ediyoruz ’’dedi.