Bütün illerdeki gazi derneklerinin başkanları ve yardımcıları, Denizli’de bir toplantı yapacak. Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazilerin istek ve görüşlerini aldı. Zolan’a Başkan yardımcıları Mahmud Güngör, Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan ve Nilgün Ök ile bazı daire müdürleri eşlik etti. Misafir heyeti Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve yönetim kuruluyla üye gaziler ağırladı.

Ziyarette konuşan Helvacılar, kısa bir süre önce Konya’da gaziler toplantısı yapıldığını belirterek, “81 ilin gazi dernekleri başkanları ve yardımcılarını Denizli’de toplama fikrimiz burada kabul gördü. Toplantıda Denizlimiz'den övgüyle söz edildi. Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın destekleriyle 15 Mayıs 2013'te gazilerimizi Denizli’de toplayacağız. Bize her türlü desteği veren ve organizasyona da katkı sağlayan Osman Başkanımız'a ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Zolan da şehitler ve gaziler için ne yapılırsa yapılsın az olacağını ifade etti. Ülkenin büyük bedeller ödenerek yurt edinildiğini vurgulayarak, “Sizler de, sizden öncekiler de bu bayrağın dalgalanması için, buranın bizlerin yurdu ve vatanı olması için göğsünüzü siper ettiniz, canınızı ortaya koydunuz. Gazilik unvanıyla şereflendiniz. Aynı zamanda şehitlik mertebesine yükselmiş büyüklerimiz oldu. Sizler canınız pahasına bu vatana sahip çıkarken bizim de ülkemize hizmet etmemiz gerekir. Çok şükür, şehitlerimizin ruhlarının şâd olması ve sizlerin de mutlu olmanız için birçok yatırımımız gerçekleşti. Devam eden de birçok yatırımımız var. Bu ülkenin dünyanın bir numarası olması için çalışmalarımız devam edecek. Kimisi canını, kimisi fidanını, kimisi de emeğini veriyor. Böyle yaparak ülkemize sahip çıkacağız. Başka ülkemiz, başka vatanımız yok. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bayrağımız dalgalanmaya devam edecek.” diye konuştu.