Türk Halk Müziği’nin büyük ozanı Özay Gönlüm’ün sazı, sözü, derlemeleri ve renkli kişiliğiyle kuşkusuz bir ekol olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, sanatçının türküleriyle ömrü boyunca gönüllere seslendiğini ve Anadolu kültürünün unutulmaz temsilcilerinden biri olduğunu, memleketi Denizli’nin de ötesinde Türkiye’ye mal olmuş biri olduğunu ifade etti.

Filiz, "Özay Gönlüm Anadolu insanını o kendisine özgü sıcak üslubuyla anlatan çok yönlü bir sanatçıydı. Özellikle Denizli yöresinin türkülerini, sesi ve sazı ile mikrofonlara taşıdı. Çalıp söylediği Ege türküleri kadar, Teatral yeteneği, yöresel icra tekniği, vokal yorumu ve yaren adını verdiği üçlü sazı ile Türk Halk Müziğinde bir ekol oluşturdu.

Türk halk müziğini ve folklorunu başarılı çalışmalarıyla zenginleştiren ve sevdiren bu büyük yetenek içimizi ısıttığı ‘Denizli’nin Horozları’, ‘Çöz de Al Mustafa Ali’, ‘Cemilem’ gibi pek çok eseriyle gönüllerimizdeki müstesna yerini daima koruyacaktır.

Nineden Mektuplar tiplemesiyle halen hafızalarımızda olan Özay Gönlümü vefatının 16. yılında bir kez daha saygı, rahmet ve hayırla anıyorum’’dedi.