Festivalin 2. gününde Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki maçlarla devam etti. Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasının yapıldığı festivalde, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Akıncılar Spor Kulübü, Sivas Atlı Spor Kulübü ve Uşak Atlı Spor Kulübü takımları Atlı Cirit Türkiye Şampiyonu olabilmek için kıyasıya mücadele etti.
   Maçların ardından ise atlı sporlar gösterileri yer aldı. Gösteriler izleyenlerden büyük beğeni topladı. Nefesleri kesen gösteri, seyircilerin uzun süre unutamayacağı güzellikte geçti. Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki maçlar ve gösterilerin ardından kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej, Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar burada anıta çelenk bıraktı.
   Atlı Spor Kulübü sporcularının atlarıyla kortej yürüyüşüne katılması büyük ilgi gördü. Yol kenarındaki yüzlerce insan korteji uzun süre alkışladı. Çınar Meydanı’na kadar süren yürüyüşün ardından gruplar burada gösterilerini sundu.
   Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir olmanın büyük düşünmeyi gerektirdiğini belirterek, ‘Biliyorsunuz Denizli kısa süre sonra büyükşehir olacak. Büyükşehir olmak büyük düşünmeyi gerektirir. Biz 9 yıldır büyük düşünüyoruz ve büyük işler yapıyoruz. Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali de bu düşüncelerimizden biriydi. Bundan sonra her yıl düzenli olarak yapacağız’ dedi.
Denizli Vali Vekili Abdullah Acar da, 25 ülkeden 450 katılımcıyla düzenlenen festivalin büyük bir organizasyonu gerektirdiğini kaydederek, festivale emeği geçen herkese teşekkür etti.