Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda 3 ayda dokunan 25 metre 72 santimetre boyunda ve 92 santimetre genişliğindeki Eşme Kilimi, 'Dünyanın en uzun el dokuma kilimi' kategorisimde Guinnes rekoruna aday oldu.
Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda, 25 metre 72 santimetre boyunda ve 92 santimetre genişliğinde olmak üzere dokunan Eşme Kilimi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, Eşme İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın ve Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Bekir Akyar ve Eşme Noteri
Mehmet Ali Kılcı'nın katılımıyla tanıtıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Bekir Akyar; “Merkezimiz bünyesinde dokunan kilim, dünyaca ünlü Eşme Kilimidir. Arife Eker ve Şemsi Sayın tarafından 3 ayda mesai saatlerinde dokunan kilim, tamamen koyun yününden ve el dokumasıdır. Kilimin yünleri hakiki kök boyası ile boyandı ve kilim üzerinde Eşme Yörük Kilimi deseni olarak tabir edilen Toplu dese kullanıldı. Üzerinde 45 toplu deseninin yer aldığı Eşme kilimi ile dünyanın en uzun el dokuması kilimi dalında Guinnes rekoruna başvuracağız” dedi.
Dokunan kilimi inceleyen Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da, “Böyle bir kilim dokunmasına vesile oldukları için Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nün başta okul müdürü Bekir Akyar ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bu kilimin dokunması büyük bir başarı ve okulumuz bu başarısını, Guinnes Rekoruna en uzun el dokuması kilimi rekoruna adını yazdırarak dünyaya duyurmak istiyor. Bu başarı ile hem ilimiz hem de ilçemizin ismi bir kez daha Kilimi Dünya'ya duyurulmuş olacak” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bulut ve beraberindeki heyet, dokunan kilimi inceledikten ve dokunması hakkında bilgiler aldıktan sonra kilim ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.