Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı olan Ercan Dağdeviren, yazdığı şiirleri bir kitapta toplarken, en büyük amacının polislerin de duyguları olan insanlar olduğunu göstermek olduğunu kaydetti.
Geçtiğimiz yıl Denizli Emniyet Müdür yardımcılığına atanan 23 yıllık polis memuru olan Ercan Dağdeviren, çevresinde yazdığı şiirlerle tanınıyor. 44 yaşında ve 3 çocuğu bulunan Dağdeviren, şimdiye kadar Ankara, Elazığ, Antalya ve Zonguldak’ta görev yaptı. Ercan Dağdeviren, Paris’teki UNESCO ‘da bulunan Türk temsilciliğinde de güvenlik ateşesi olarak çalıştı. Gençlik yıllardan itibaren yazdığı şiirleri ‘Düşünce’ adını verdiği bir kitapta toplayan Dağdeviren, kitabında Hayata, Aşka, Değerlere ve Aileye Dair 4 bölümde oluşturdu. Kitabında 170’e yakın şiiri bulunan Ercan Dağdeviren, şiir yazmaya devam ettiğini söyledi.
Gençlik yıllarından itibaren şiir yazdığını belirten Ercan Dağdeviren, ‘’Her dönem şiir yazmaya çalıştım. Çalıştığım yerlerde de şiir yazmaya devam ettim. Çevremin de beni desteklemesiyle şiir kitabımı çıkarttım. Kitabımda aşkla, hayatla ilgili şiirler var’’ dedi. Şiir kitabı çıkarmasındaki en büyük amacının polislerin de duygularının olduğunun bilinmesi olduğunu belirten Dağdeviren, ‘’ Bizi toplumsal olaylarda gördükleri için duygusuz insanlar olduğumuzu zannediyorlqr. Ancak bizler de etten kemikten insanız. Bizim de duygularımız var. Bu şiirlerimde de bunu belirtmeye çalıştım’’ dedi. Son olarak hayatını kaybeden, hemşerisi de olan usta sanatçı Neşet Ertaş için şiir yazan Dağdeviren, ‘’Sen gariptin şimdi memleket garip,Nasıl güleceğiz toprağa verip, Kansere yenildin, bahtını yenip,Yaş doldurdun gözlerine milletin’’ diye yazdı.