Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, (EMEKDER) hafta sonunda ‘İktisatlı yaşamak ve Tasarruf’ Konulu bir seminer gerçekleştirdi. Seminere konuşmacı olarak Gediz Üniversitesi’nden Profesör Dr. Muhammet Akdiş katıldı. 
Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)’in üyeleri için organize ettiği seminerde öncelikle Dernek Başkanı Osman Sınav, EMEKDER olarak yaptıkları faaliyetlerle toplum kalitesini artırmayı kendilerine amaç edindiklerini söyledi. Sınav, “Denizli’de çok fazla çalışan olmasına rağmen, dernek olarak bunların çok azına ulaşabiliyoruz. Hedefimiz bu sayıyı artırmak ve çalışanları bilgilendirerek toplam kalite elde etmek.” dedi. 

Seminerde konuşan Prof. Dr. Muhammet Akdiş, insanlarda rızık endişesi olmaması gerektiğini belirtti. Akdiş, “Dünya kurulalıdan beri hiçbir insan açlıktan ölmemiştir. Herkes bir şekilde karnını doyurmuştur. Onun için çocuk olduğunda nasıl beslerim, nasıl giydiririm demeye gerek yok. Allah her doğanın rızkına kefil.” Dedi. 
Aile hayatında iktisatlı yaşamanın önemine değinen Prof. Dr. Muhammet Akdiş, “Aile olarak iktisatlı yaşamamız gerekiyor. Kazandığımız, normal şartlarda bize yeter. Fakat insanımız günümüzde hırsla kazanıp hunharca harcıyor. Toplumumuzda aşırı harcama, lüks yaşama mevcut. İnsanlar asli ihtiyaçlarını karşılayacak kadar harcasa sorun kalmaz. Mesela güzellik malzemelerine harcanan rakamla çok rahat dünyadaki açlık giderilebilir.” İfadesini kullandı. 
Prof. Dr. Akdiş, toplumumuzda bazı insanların kolay para kazanma yollarından borsaya yöneldiklerini fakat bunda çok paralarla bu işe girmediklerinden dolayı spekülatörlere yem olduklarını belirtti. Akdiş, “Kolay para kazanma yollarını tercih edip ineğini satan bir köylü kadın parayı bankaya yatırıyor. İlk önceleri bankadan gelen faizle yüzü gülüyor. Ama zamanla bu gelen paranın tuz şeker parasına dönüştüğünü fark ediyor. Parasını bankadan çekmeye gittiğinde bu parayla sattığı ineği geri alamadığını görüyor. Bu, yaşananlardan bir tanesi buna benzer çok fazla yaşanmış hikaye var. İnsanlar bu tür kolay para kazanma yollarına giderse sonuçta mutlaka zarar eden kendileri olur.” Dedi. 
Borç yiğidin kamçısıdır atasözünün de sabit gelirliler için söylenmediğini belirten Akdiş, eğer sabit ücretli bir insanın bu atasözüne güvenip borca girdiğinde sadece kamçı yemiş olacağını söyledi. Akdiş, “Günümüzde bazı memurlar gelirini artırmak için bakkalcılık, galericilik, pazarcılık gibi işlerle meşgul oluyor. Bu da asıl mesleğine ilgisinin azalmasına neden oluyor. Halbuki bunun yerine işiyle ilgili sertifika alsa, değişik kurslara gitse mesleğinde ilerlemeye çalışsa daha isabetli olur.” dedi. 

Seminer sonunda Prof Dr. Muhammet Akdiş’e, Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği(EMEKDER) adına Murat Boz bir plaket verdi.