Denizlili birçok vatandaşın ve daha çok genç kesimin, yazılarının dikkat çektiği duvar yazıları, ilginç mesajlar ile dolu. Kimi aşk sözcüklerine, kimisi isyanına, kimi şiir sözlerine, kimi doğum günü kutlama mesajlarına, yer yer siyasi düşünceler de yer almakta.
Duvar yazılarının geçmişte ön planda olduğu, günümüzde ise ya kart postallarda veya sosyal medya üzerinden, daha çok şahit olduğumuz sözler, ayrı bir renk katmış görünüyor.
Sinema salonu, işler halde olduğu dönemde, pasaj içerisinde, daha canlı ve renkli görüntülere şahit olduğu dönemleri, şimdi esnaf o renkliliği, yağmur zamanı damlayan çatının akmasını, engellemek için astığı renkli şemsiyelerle yaşatmaya çalışıyor.
Duvar yazılarını gören, Denizlili vatandaşlar, merak ederek yazılanları okuyor ve şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bazı vatandaşlar ise, her mahalleye bu gibi duvarların özellikle yapılması,  gençlerin ve duygu ve düşüncelerini yazmak isteyen vatandaşların, bu duvarları kullanmalarını söylüyor. Bazı gençlerin delikanlılık dönemlerinin olduğu zamanlarda, yazmak istediklerini özel mülklerin duvarlarına yazarak, görüntü kirliliği ve mülke zarar vermek olduğu düşüncesindeler.
Bu tür duvarların her mahallede olması ve isteyenlerin bu duvarları kullanması, zaman zaman boyanarak tekrar yazılacak duruma getirilmesi daha isabetli olacağı kanaatindeler.