Dünya Müzeler Günü Pamukkale Müzesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Nursen ve Güvenç Güven’in 30. Yıl sanat yılları kapsamında 23.’sünü düzenledikleri 16. Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri Sergisi açılışı ile Vali Yavuz Erkmen tarafından yapıldı.

    Pamukkale Müzesinde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Müzesi Müdürü Hüseyin Baysal, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr.Celal Şimşek, 16. Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri Sergisini hazırlayan Nursen ve Güvenç Güven ile davetliler katıldı.

    Serginin açılışında konuşan sanatçı Güvenç Güven, “ Biz eşim Nursen Güven ile birlikte birkaç sanat dalında faaliyet gösteriyoruz. Yaptığımız işi en üst seviyede ve en kaliteli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sergilediğimiz eserlerimizi beğeneceğinizi umuyoruz” diye konuştu.

    Vali Yavuz Erkmen de  Dünya Müzeler Günü gibi önemli bir günde böyle önemli bir serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “ Denizli olarak şunu gururla söyleyebiliyoruz ki belki de Türkiye’de en fazla esere sahip olan bir bölge olarak kendimizi görüyoruz. Bu eserlerin bir kısmı gün yüzüne çıkartılmış ve bir kısmı da çıkartılmayı beklemekte. Denizli’de günden güne arkeolojik eserlere gösterilen ilgi artıyor. Yerli ve yabancı turistlerin müzeleri ziyaret oranları da her geçen yıl artarak sürüyor. Her yıl ziyaretçi sayısında yaklaşık yüzde otuzluk bir artış sağlanıyor. Hedefimiz Denizli’ye yakışır bir Kent Müzesi kazandırmak. Bunun projesi üzerindeki çalışmalar sürüyor. Müzeler Günü’nün kutlu olmasını dilerken böyle anlamlı bir günde önemli bir sergi düzenleyen sanatçılarımız Nursen ve Güvenç Güven’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Erkmen, turistler ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

    Vali Erkmen, sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında sanatçılar Nursen ve Güvenç Güven’den bilgi aldı. 16. Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinilerinin sergilendiği sergi 22 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.