Denizli Ticaret Odası önünde gerçekleşen aşure dağıtım törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
Törende konuşma yapan Başkan Necdet Özer, Muharrem ayının önemine işaret ederek, birlik ve beraberliğin en üst seviyelere ulaştığı Muharrem ayında vatandaşlarla birlikte paylaşım sağlamak için 2 bin 500 kişilik aşure yaptırarak, dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Özer, “Denizli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir ildir. Denizli Ticaret Odası olarak bizler, bu değerlerimiz arasında yer alan Muharrem ayında de böyle bir organizasyon düzenleyerek halkımızla birlikte olmak istedik. Bu gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek adına faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Muharrem ayında ülkemizdeki birlik ve beraberliğin, kardeşliğin her kesimle birlikte doruklara çıktığını görüyoruz. Ben bu vesileyle camiamız ve halkımızın Muharrem ayını kutluyor, bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Denizli’de Muharrem ayının güzelliklerinin yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “İnancımız ve geleneklerimiz gereği olan bir aşure günümüz var. Denizli’de de her camide, her mahallede, her evimizde aşureler kaynatılıyor. Bizler, değerlerimize sahip çıkarak daha da ileri gitmesi arzusundayız. Ticaret Odası da bu bilinci geliştirme adına aşure dağıtımı yapmıştır.Muharrem ayının tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
Denizli’nin kültür değerlerine en çok sahip çıkan illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Abdülkadir Demir ise şöyle konuştu:
“Bizim için kutsal olan, kültürel anlamda değer verdiğimiz bütün günler Denizli’de farklı kutlanmaktadır. Denizli insanı, hayır için adeta bahane arıyor. Hayır için okul yaptırır, sağlık ocağına yardım eder, bunlar adeta birer bahanedir. Birlik ve dayanışma günlerinde Denizli, hiçbir şehrin yapamadığı kadar bütün kurumlarıyla bu işe sahip çıkmaktadır. Ticaret Odası da bugün aşure dağıtarak, bunun en güzel örneğini sergilemiştir. Ticaret Odası’nı bu faaliyeti dolayısıyla tebrik ediyoruz. Herkesin Muharrem ayı kutlu olsun.”
Konuşmaların ardından vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.