Türkiye içinde ve uluslararası alanda yaptığı gönüllü sağlık çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Denizli Sağlık Derneği  (DESADER) üyesi doktorlarımız aileleriyle birlikte birlik, beraberlik ve sevgi yemeğinde buluştular, iftar yemeğine ilgi büyüktü.
Düzenlenen iftar yemeğine Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa CİRİT, Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gürbüz AKÇAY, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof.Dr.  Ali İhsan BOZKURT ve Prof. Dr. Günfer TURGUT’un yanı sıra çok sayıda Akademisyen, Çeşitli Hastanelerin Başhekimleri, Sağlık Çalışanları ve Bürokratlar katıldı.

 İftar sonrası konuşan DESADER Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ŞAHİN, dernek çatısı altında bugüne kadar gönüllü olarak binlerce insana sağlık hizmeti götüren sağlık çalışanlarına teşekkür etti. DESADER' in çalışmalarıyla ilgili bilgi veren ŞAHİN; doktor, hemşire, eczacı, veteriner hekim mesleğindeki insanların bir araya gelerek kurdukları derneğin ihtiyacı olan insanlara koşa koşa gönüllü olarak yardım ettiğini,gönüllü sağlıkçı arkadaşlarımız hem yurt içinde hem de yurtdışında birçok insana sağlık hizmeti götürdü. Bu çalışmalar halen sürüyor. Sağlık kapsamı içinde Kenya ve Somali’de binlerce çocuğun sünnet edildiğini, bu ülkede kısa ve uzun vadede birçok çalışmanın devam ettiğini kaydeden ŞAHİN, Sudan’ı da gündemlerine aldıklarını gerek katarakt gerekse sünnet projeleriyle binlerce insana el uzatıldığını ifade etti."

Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa CİRİT Federasyonun kurulduğu günlerde dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde Somali'de yaşanan insanlık dramının bulunduğunu hatırlatarak, "Somali’de yaşanan İnsanlık dramına sessiz kalmadık ve bu ülkenin sorunlarına sahip çıktık. 250 doktorumuz görev yaptı. Gönüllü sağlık ekiplerimiz 250 bin hastaya poliklinik ve acil hizmeti verdi. Ülkeye binlerce ton ilaç ulaştırdık. Somali'de doktorluk eğitimi alan pratisyenlere uzmanlık eğitimi verilmiyor. Bu kapsamda Somalili doktorlara ülkemizde uzmanlık eğitimleri vermeye başladık. Burada uzmanlık eğitimi alan Somalili doktorlar ülkelerine döndüklerinde hem sağlık hizmeti veriyor hem de pratisyenleri eğitiyorlar. Somali'de federasyonumuz tarafından yapımı süren eğitim ve araştırma hastanesini de yıl sonun da tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Yemek sonrası Somali ve Kenya'da gönüllü olarak sağlık hizmeti veren sağlık personellerine teşekkür belgeleri verildi.