İHH İnsani Yardım Vakfına mensup bir grup Mısır’da yaşanan olayları protesto etmek için Delikliçınar Yeni Cami önünde tekbirler atarak eylem düzenledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı ülke geneline eş zamanları Mısır’a destek eylemleri düzenledi. Denizli’de Delikliçınar Yeni Cami önünde toplanan bir grup eylemlere destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklaması Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat Bilal Kılınç tarafından yapıldı.  Kılınç, ülke genelinde yapılan eylemlerde Mısır’da darbe hükümeti tarafından sivil halka yapılan zulme dur demek için uluslar arası kamuoyundan destek istendiğini açıkladı.
Başkan Kılınç, “3 Temmuz Askeri Darbesini barışçıl gösterilerle protesto eden Mısır halkı, 27 Haziran 2013 gecesi Mısır ordusunun saldırısına uğramış ve meydan bir anda katliam alanına dönüşmüştür.
Rabia Al Adeviyye meydanında toplanan milyonlarca sivil insan Mısır güvenlik güçleri tarafından meydanın girişinde saldırıya uğramış, saldırıda sivil halka karşı gerçek mermi kullanılmıştır. Saldırı sırasında güvenlik güçleri sivillere yönelik tamamen öldürme amaçlı ateş açmıştır. Saldırının akabinde verilen bilgilere göre 200’ün üzerinde ölü, 4 Bin 500’ün üzerinde yaralı bulunmaktadır. Yaralılar için yeterli tıbbi müdahale sağlanamamaktadır. Ölü sayısı her geçen saat daha da artmaktadır” dedi.
Mısır için uluslar arası destek isteyen Kılınç, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız. Uluslararası yetkili mercileri, yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, dini liderleri, insanlık ailesine mensup tüm vicdan sahibi kişileri ve dünyayı, Mısır’da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya ve meydanlara yönelik gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel askeri operasyonları engellenmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.