Denizli adalet Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, protokol üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.
   Türk Dünyası Kültür Şenliği Nevruz kutlamalarında; Kırgızistan, Özbekistan, Bosna Hersek, Irak Kerkük Türkmenleri, Gagavuz Yeri (Moldova), Kazakistan ve Çuvaşistan’dan gelen yaklaşık 100 kişilik sanatçı grubu, vatandaşlara uzun süre unutamayacakları güzellikte dans ve müzik gösterilerini sergiledi.
  Yaklaşık 3 saat süren programda, birbirinden güzel gösteriler yer aldı.
  Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Nevruz’un güzelliklerle insanlara umut verdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
  ‘Yaşayan pek çok halk Nevruz'a kendi ulusal motiflerini vermiş, birlikte onu zenginleştirmiştir. Aydınlığın, iyiliğin simgesi olarak nitelendirmiştir. Nevruz, insanlara yaşama sevinci veren bir gündür. Biz burada değişik ülkelerden gelen misafirlerimizle bu güzel günü kutluyoruz. Biz aynı ağacın dallarıyız. Ne kadar birlikte olursak o kadar güçlü oluruz. Tüm vatandaşlarımın Nevruz'unu kutluyorum. Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan coğrafyanın milli bayramıdır. Biz (Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz) diyen Yunus'un çocuklarıyız. Biz sonuç itibariyle aynı ağacın dallarıyız. Belki kimimiz doğuda bir dal, kimimiz batıda olan bir dal. Belki o dalların birbirinden haberi yok ama o meyvelerin tadı aynı. Bu etkinliğin birbirimizi tanımamıza vesile olacağına inanıyor herkesin nevruzunu kutluyorum’ dedi.
   AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de herkesin Nevruz’unu kutlayarak sözlerine başladı. Nevruz’un baharın gelişini müjdelediğini, bolluk ve bereket olarak bilindiğini ifade eden Milletvekili Zeybekci, ‘Bu şenlikle tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Tüm halkımızın yeniden Nevruz’unu kutluyorum’ dedi.
   Denizli Valisi Demir de bir konuşma yaparak etkinliğe katılan herkesin Nevruzu’nu kutladı.
Daha sonra etkinlik için gelen gruplar, gösterilerini sundu.
   Etkinliklerin son bölümünde Nevruz ateşi yakıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Türk dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt Nevruz ateşinden atladı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyeleri daha sonra demir dövdü.
  Bu arada Nevruz programına yurt dışından katılan gruplar, program öncesi Başkan Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti.