Denizli Belediyesi ve Aksiyon Derneği, merhum şair Necip Fazıl Kısakürek’i anma ve anlama programı düzenledi. Adalet Parkı’ndaki programda Kısakürek’in şiirleri okundu, iletişim uzmanlarınca şair anlatıldı ve çocuklara uçurtma dağıtıldı. Programa Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Aksiyon Derneği Başkanı Çağlar Akdağoğlu, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Vekili Çınar, Kısakürek’in çileli yolculuğunda doğru bildiklerinden taviz vermeden ilerlediğini belirterek, “Yeri gelmiş hapislerde yatmış, yeri gelmiş belki yiyecek ekmeğe muhtaç olmuştur ama doğru bildiğinden şaşmamıştır. Gerek ülke yönetimindekilerin tutum ve davranışları gerekse etrafındaki insanların onu belki uzun süre anlayamayışı kendisini üzmüştür. Nice yıllar sonra değer verilir bir konuma gelmiş olması da sizin gibi değer veren insanların sahiplenmesiyle olmuştur. Özellikle önemli bir gençlik kitlesinin yetişmesinde model olmuş, toplantılarla, söyleşilerde daima doğru yolda ilerlemelerinde motive etmiştir.” dedi.

İletişim Uzmanı Hasan Sarı da Kısakürek’in gençliğe ve gençliğin içinde yer alan kavgalara, problemlere reçeteler hazırladığını vurgulayarak, “Bunlarla bir neslin ardından gelen onlarca neslin tedavisi için bize ışık tutmuştur. Yaşantısı boyunca var olmak için mücadele etmiştir. Bu öyle bir mücadeledir ki sadece onun dünyasında yaşayanların tanıdığı bir Necip Fazıl Kısakürek değildir, Rusya’dan Avrupa’ya ne kadar genç varsa çoğu üstattan nasibini almıştır.” diye konuştu.

Komedyen Recep Demirkaynak ise Kısakürek’ten öğrendiği en önemli şeyin dik durmak olduğunu dile getirerek, “Eğer nereden geldiğinizi, kim olduğunuzu ve nereye gideceğinizi az çok biliyorsanız ya da üç beş dakika bunun üzerine kafa yormuşsanız, dik durmayı öğrenmişsiniz demektir. Bütün dünyayı dolaştım ve şunu gördüm ki en güzel ülkede, en güzel insanlarla yaşıyoruz. Biz Osmanlı bakiyesiyiz. Yüzyıllarca dünyaya nizam vermiş, kural koymuş bir imparatorluğun geleneğinden geliyoruz. Nezaketle kendini gösteren bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu Avrupa özentiliği bizi öldürüyor. Üstat Necip Fazıl Kısakürek, yıllarca bize bunu anlatmaya çalıştı. 'Çam ağaçları, Noel ağacı oldu.' diyerek bize tehlikeyi işaret etti.” dedi.

Konuşmaların ardından Kısakürek’in, “Tam otuz yıldır saatim işlemiş ben durmuşum. Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum.” mısralarından esinlenilerek, çocuklara uçurtma dağıtıldı.