Denizli Belediyesi İtfaiyesi’nin hazırladığı İtfaiye Haftası programı, belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve itfaiye çalışanları ile ilköğretim okullarından oluşan gönüllü itfaiyeciler katıldı.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan, buradaki törende Atatürk Anıtına çelenk sundu. İtfaiye çalışanlarına yönelik konuşan Başkan Yardımcısı Gökoğlan, itfaiye teşkilatının önemine işaret etti. Daha sonra Belediye önünde kurulan itfaiye standları gezildi.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan, itfaiye çalışanları ve gönüllü itfaiyeciler, programın ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.
Denizli itfaiyesinin birçok operasyondan can ve mal kurtararak yüz akıyla çıktığını kaydeden Başkan Zolan, şunları ifade etti:
 ‘İtfaiye haftamız anlamına uygun etkinliklerle devam edecek. İtfaiye teşkilatı tüm birimlerden çok çok önce kurulmuş bir teşkilattır. Çünkü itfaiyemiz öncelikle can, sonra mal güvenliği anlamında devamlı bulunması gereken bir birimimizdir. İtfaiyemiz, tesisat araç, gereç ve personelin eğitimi, bilgisi anlamında bugün Türkiye’nin en başarılı itfaiyesidir ve her olaya hazırdır. Araçlarımızı sürekli yeniliyoruz. Personelimize eğitim verme onların motivasyonunu artırma anlamında gayret sarf ediliyor. Gönül ister ki hiçbir yangın olmasın can ve mal kaybı olmasın. Ancak hayatın akışı içinde her şey var. Mutlaka sel baskını, yangın ve trafik kazası gibi birçok olayla karşılaşılıyor. Vatandaşın böyle durumlarda imdat dediği an bizim orada olmamız gerekiyor. İtfaiye ekibimiz bu durumlarda göreve her an hazır durumdadır. Dünden daha iyi durumdadır. İnşallah yarın daha da iyi olacaktır.’
   Etkinlikler kapsamında açılan stantlarda ise doğal afetlerde kurtarma ve kazı çalışmalarında kullanılan cihazlar, dere, nehir, göl ve deniz gibi suda boğulmalarda kullanılan cihazlar ve yangın söndürmede kullanılan cihazlar sergilendi. Sergide ayrıca, geçmişte çıkan yangınlar ile trafik kazlarında çekilmiş fotoğraflar da yer aldı.
   İtfaiye Haftası kapsamında, yangın ve arama kurtarma tatbikatları ile eğitim toplantıları da