Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali'nin galası Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Galaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Tekin, festivali medeniyetler ittifakı çerçevesindeki bütün ülkelerin katıldığı bir organizasyona dönüştürmek istediklerini söyledi. Festivalin kültürlerin kaynaştığı medeniyetler olimpiyatı olmasını arzuladıklarını belirten Tekin, şöyle konuştu:

“Bakanlık olarak gençlik çalışmaları ve spor olmak üzere iki ilgi alanımız var. Önce gençlikle ilgili medeniyetler ittifakı kapsamında projeler organize ettik. Yapmak istediğimiz şey ülkelerin geleneksel sporlarını burada sunmalarını sağlamak. Ülkeler arası kültür kaynaşmasını sağlamak.”

Etkinlikte Türk sporları, atlı cirit, rahvan binicilik, gökbörü, matrak güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, aşırtmalı aba güreşi, strongman, sumo güreşi ve halk oyunları gösterisi düzenledi. Festival coşkusunu yaşamak isteyenler, 5 bin kişilik tribünü doldurunca binlerce kişi de alt bölümlerde etkinliği izledi.

Bu arada, sık sık anonslar edilerek izleyenlerin güvenli bölgeye geçmesi, tel örgülerden uzak durması istendi. Bazı vatandaşlar evlerinden, apartmanlarından ve kompleks girişinde oyun alanını gören bölümden galayı seyretti.