Denizli Belediyesi tarafından Ulu Cami yanına kurulan iftar çadırındaki ilk iftara Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar önceki vatandaşlarla bol bol sohbet eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’de böyle bir iftar çadırının kurulmasının önemli olduğunu ve Denizli Belediyesi’ne Ramazan ayında verdiği hizmetten dolayı tebrik ettiğini belirtti. Vali Demir, “Her gün 5 bin vatandaşımız bu iftar çadırına gelerek iftarını açıyor. Bizler de ilk iftarımızı vatandaşlarla birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Denizli Belediyesi olarak böyle bir hizmeti vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Osman Zolan ise, “Her yıl Ramazan ayında kurduğumuz bu çadırla günlük 5 bin vatandaşa iftar yemeği veriyoruz. Ramazan'ın en güzel yanı birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve bunu güçlendirmektir. Bugün birlik içerisinde ilk iftarımızı açmamız benim için büyük bir mutluluk. Diğer yandan iftar çadırının ilk günkü sponsoru olan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’e de teşekkür ediyorum” dedi.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de, 2006 yılından itibaren belediye tarafından kurulan çadırda her Ramazan ayının ilk gününde 5 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi.