Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında; “Denizli’nin Milli Mücadele dönemindeki öncüleri büyük bir vatanperverlik örneği sergileyerek yunan işgaline karşı canını ortaya koymaktan geri durmamış, kahramanlık örneği sergileyerek milli mücadelenin ateşini yakarak düşmana Anadolu’nun geçilemeyeceğini göstermişlerdir.” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında şu görüşlerini paylaştı; “Denizli, milli mücadele de ilk adımını İzmir de toplanacak olan kongreye, Denizli Merkez ilçesinden Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Belediye Başkanı Hacı Tevfik, Tavaslızâde Mustafa Yusuf Bey ile birlikte diğer ilçelerden katılımlar sağlayarak gerçekleştirmiştir. İzmir de gerçekleşen kongrenin ardından Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğindeki heyet birçok sıkıntılara, yokluklara rağmen İzmir’de alınan kararları yerine getirmek için, Denizli Sancağına bağlı Acıpayam, Buldan, Sarayköy, Tavas ve Çal’da mitingler düzenledi ve Millî Mücadele için kamuoyu oluşturdular. Millî Mücadele öncesinde yerel teşkilatlanmalar ve Kuvây-ı Milliye hareketi oluşturma çabaları sürerken, Yunanlılar 14-15 Mayıs 1919 gecesi sabaha karşı İzmir’i işgale başlamışlardı. Zaman birlik olma ve vatan için seferber olma zamanıydı. Bu işgal İzmir den Denizli’nin ileri gelenlerine kısa sürede bildirildi. Artık bir adımın atılması gerektiğine kanaat getiren Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde 15 Mayıs 1919 sabahı erken saatlerde belediye önünde halk toplanmış ve Müftü Ahmet Hulusi Efendi toplanan halka hitap etmişti. Ahmet Hulusi Efendi tarihe geçen konuşmasında, silah ve cephane azlığına bakmadan, yurt savunmasına çağırmış, Denizli halkını her türlü şartlarda Milli Mücadele’ye katılmaya davet etmiştir” dedi.

Denizli, Milli Mücadele’de Tarihi Bir Görev Üstlendi

Milletvekili Şahin Tin, Denizli halkının, Milli Mücadele’deki duruşunun memleketine ve topraklarına olan sevdasının derinliğini ve kutsallığını ortaya koyduğunu ifade ederek; “Tarih sayfalarında, vatanı ve milleti için mücadele eden aziz bir milleti görüyoruz. Geçmiş de yaşanan bu gelişmeler ve kahramanlık destanları millet olarak bugün bizlere yol göstermektedir. Tüm zorluklara ve karşı koymalara rağmen başlayan bu milli mücadele, çetin savaşlar sonucunda başarıyla neticelenmiş ve Denizli ilimizin milli mücadelede çok önemli bir yeri olmuştur. Denizli halkı, Türk’ün var oluş mücadelesinin her aşamasında, her türlü olumsuz şartlara ve aleyhte propagandalara rağmen, mücadelesini sonuna kadar devam ettirmişlerdir. Yine o yıllarda Denizli, Anadolu’nun çeşitli yerlerine tarım ve giyim ürünleri satan bir merkez olduğu için Millî Mücadele’nin maddi ihtiyaçlarının karşılanmasında da büyük görevler üstlenmiştir. Kısacası Denizli halkının Millî Mücadeleye yönelişinde Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’nin gayreti çok büyüktür. Milli mücadelede ve ülke savunmasında bu aziz vatan ve millet için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.