Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 31'incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 16-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Festivale bu yıl 6'sı yabancı olmak üzere toplamda 21 grup katılacak. Yurt içi ve yurtdışından Denizli'ye gelecek grupların yanında ünlü tiyatrocular da söyleşi ve atölye çalışmaları ile festivale renk katacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl olduğu gibi bu yılda oyunların tamamen ücretsiz sahneleneceğini belirterek, tüm Denizlilileri sanat etkinliklerine davet etti. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü, dünyanın en uzun süreli devam eden tiyatro festivali unvanı bulunan "31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali" bu yıl 16-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. 6'sı yabancı olmak üzere toplam 21 tiyatro ekibinin katılacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde sahne alacak gruplar 29 gösteri, 5 farklı atölye çalışması ve iki ayrı söyleşiye imza atacak. 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde ünlü tiyatrocu Kemal Aydoğan, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu söyleşileri ile renk katacak. Ayrıca Türkiye'de çocuk tiyatrosu denilince ilk akla gelen isimlerden Prof. Dr. Tülin Şahin ve Tiyatro BeReZe’den Erkan Uyanıksoy ve Elif Temuçin de söyleşiye katılacak. Resmi açılış oyunu Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, 17 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde sahnelenecek festivalin kortej yürüyüşü ise 18 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de Denizli Valiliği önünden başlatılacak. 

Kapanış oyunu "3 beş 8 ve Diğer Şeyler"

Muğla, Bolu, Hatay, İstanbul (2), İzmir (3), Kocaeli, Konya, Mersin, Van ve Denizli (3) ile birlikte Azerbaycan, Bulgaristan , Gürcistan, Kosova, İran ve KKTC'den olmak üzere toplam 21 tiyatro grubunun katılacağı festivalin kapanış oyunu ise Yönetmen Birol Tezcan’ın yaptığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler” olacak. Vatandaşların festival programını Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin facebook.com/denizlibuyuksehirbld , twitter.com/denizlibld , Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden temin edebilecekleri belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdükleri Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ni 31. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çekerek, "Tiyatro hayatın ta kendisidir. Orada yaşamdan kesitler aktarılıyor. Festival ile amatör ve profesyonel tiyatrocuların bir araya gelerek, tiyatronun Denizli'de daha da ilerlemesine katkı sağlandığını ifade eden Başkan Zolan, Denizlilileri ücretsiz olan tiyatro oyunlarını izlemeye davet etti.