Denizli O'nu Okuyor adlı yarışmada 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Rahime Kaya'nın "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed (SAV)", 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri Osman Keskioğlu'nun "Siyer-i Nebi", yetişkinler ise Ümit Kesmez'in "Efendimiz'in Nurlu Hayatı" adlı kitaplarından sınava alındı. Dereceye girenler için Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, DEGDER Başkanı Aydın Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada dernek yönetimi proje hakkında görüşlerini almak üzere kendisini ziyarete geldiğinde açıkladıklarını, Hz. Muhammed (SAV)'in hayatının öğrenilmesiyle ilgili projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Zolan, “Bu yarışmayla 45 bin kişi Peygamberimiz (SAV)'in hayatını okumuş ve 35 bin kişi sınava girmiş. İnşallah O'nun hayatı hepimize örnek olur. Ben yarışmaya katılıp kitapları okuyan herkese teşekkür ediyor ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Bu arada geçen nisan ayında dolu dolu Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlendi. Birçoğuna katılma fırsatı buldum. Tüm insanlarımız, Hz. Peygamberimiz'i anmak ve anlamak adına birçok etkinliğe katıldı. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Milletvekili Zeybekci de duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Allah'a şükürler olsun Yüce Rabbimiz, bizi nerelerden nerelere getirdi. Okuyan herkesten Allah razı olsun. Ne olur okuyalım ve okutalım. Okursan sen olursun, okumaz seyredersen başkası olursun. Başkalarının okuyup da geliştirdiği ürünlerin seyircisi olursun. Maalesef kültür emperyalizminin sınır tanımadığı bu çağda küçük büyük, çoluk çocuk, 80 yaşındaki nineye kadar seyrettiğimiz her şey, başkalarının okuduğu ve ürettiği hayalleridir. Onlar okudukça kendi hayallerini öğreniyor ve geliştiriyor. Çok güzel olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu. Vali Yardımcısı Acar da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Zeybekci, Acar, Zolan ve Karaca ortaokul, lise ve yetişkinler kategorilerinde dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yetişkinlerde ilk üçe girenlere umre, diğer kategorilerde toplam 40 kişiye telefon, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.
Törenden sonra Mustafa Demirci konseri yer aldı.