Başkan Zolan, “Denizli, Avrupa Birliği (AB) standardı olan kişi başına 8 metrekarelik oranı geçti. Denizli Belediyesi'nin Çamlık ve İncilipınar Parkı ile başladığı projeler, kişi başı yeşil alan miktarını arttırmak için birbiri ardını takip etti. Merkezde bir dönem kişi başı 2 metrekare olan yeşil alan miktarı 10 metrekareye kadar yükseldi. Fatma Yıldız Parkı, Sümer Koruluğu, Yunus Emre Parkı, Zeytinköy Parkı, İkinci Koşu Yolu, Adalet Parkı, Hüseyin İnanç Parkı, Bağbaşı Parkı, Adalet Parkı, Eskihisar Parkı, Hasan Gönüllü Parkı, Pamukkale Kavşağı düzenlenmesi, Muratdede Parkı ve onlarca mahalle parkı vatandaşların hizmetine sunuldu. Yeşil alan ve büyük parklar çalışmamız devam edecek” dedi.

Türk oyunları kompleksinde sona gelindi

Belediye tarafından yaptırılan geleneksel Türk Oyunları Spor Kompleksi’nin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Zolan, “Albayrak Meydanının arka bölümünde temelini attığımız geleneksel Türk Oyunları Spor Kompleksi’nin inşaat çalışmalarında sona geldik. Kompleks için yaklaşık 6 milyon lira harcama yaptık. Burada her türlü spor faaliyetlerinin yapılabildiği, atletizm yarışmalarının yapılabildiği, at yarışlarının yapılabildiği bir alanı şehrimize kazandırmaya çalıştık. Amacımız 2012’de inşallah bu alanda bizim kültür coğrafyamıza, Türk kültür coğrafyamızdaki ülkelerle işbirliği yaparak, burada geleneksel spor oyunları “Türk Olimpiyatı” diyebileceğimiz bir etkinliği gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ve her yıl bu etkinliğin burada olmasını arzu ediyoruz. Bu etkinlik dışında da aynı alanı sporseverin hizmetine sunmaya çalışacağız. Başladığımız işleri bitirmek için uğraşıyoruz. Sessiz sedasız yapıyoruz. Reklâm yapmak değil, o ihtiyacı gidermektir amacımız.” Diye konuştu.

Büyük potansiyele sahibiz

Denizli’nin Pamukkale, antik kentler ve jeotermal gibi büyük potansiyele sahip il olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Denizli’nin turizm potansiyeli inanılmaz büyük. Ama bunu maalesef bugüne kadar fark edememişiz. Bugün Denizli’ye 2 milyon turist geliyor. Bu iki milyon turist bence bizdeki potansiyelin yüzde 5’idir. Bizim öyle bir potansiyelimiz var ki gelen turisti 1 hafta burada konaklatabiliriz. O kadar süre tuttuğunuzda bu turisti 5-6’ya katlamak demektir. Bizim sağlık turizmi alanında yatırıma ihtiyaçlarımız var. Bugün Afyon bizim komşumuz durumunda, ama Afyon’un kaynağının belki 20 kat büyüklüğünde kaynak ve zenginlik Denizli’de var. Ama Afyon’da üç, beş otelin yapılmasıyla bir kümelenme oluştu. Tüm Türkiye şu anda Afyon’u biliyor. Biz istiyoruz ki; Denizli’ye gelen 2 milyon turist 10 milyona çıksın. Bu turistler geldiğinde Denizli’mizde bir gece değil, üç gece, beş gece konaklasın. Tabi bu sözle, zorla olmaz, çekim alanı oluşturmamız lazım. Bununla ilgili bizi en çok heyecanlandıran projelerden birisi şehrin merkezine yapılacak olan müzedir. Ayrıca Denizli merkezde de en az 10 tane 5 yıldızlı otel olsun istiyoruz. Turist geldiğinde şehrin cazip olması gerekiyor ki; yatırımcının da önünün açılması sağlansın. İnşallah 2023’te Denizli’de 10 milyon turist hedefliyoruz” Diye konuştu.