Denizli’de İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, beyaz cennet Pamukkale’nin alt bölümünde yaptırılan Kocaçukur Termal Havuzları bölgesine ördekten sonra, 2 Denizli Horozu ve 10 Denizli Tavuğu bırakılacağını söyledi. Kentin simgesi olan Denizli Horozlarının yerli ve yabancı turistler tarafından da görülmesini istediklerini, bu nedenle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tesislerinde arı olarak üretilen ‘Denizli Horozu ve Denizli tavukları’ndan talep ettiklerini vurgulayan Gürlesin, “2006 yılında 9 milyon lira harcanarak beyaz cennet Pamukkale travertenlerinin altındaki boş alana yaptırılan ‘Kocaçukur Termal Havuzu’ güzelliğinin yanında bölgedeki doğal hayata da katkı sağlıyor.
18 bin 900 metre kare alan üzerine kurulan ve travertenlerden akan termal suyla doldurulan Kocaçukur, martılara ve bölgeden geçiş yapan göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Kocaçukur’un inşaatı tamamlandığında havuzda görsellik olsun diye 5 tane ördek bırakmıştık. Bu ördeklerin sayısı her yıl arttı. Bazı vatandaşlarımızda yanlarında getirdikleri, beslemekte zorlandıkları ördeklerini Kocaçukura bıraktı. Kocaçukur’da şuan 20 den fazla ördeğimiz oldu. Bu ördekler insanlara da alıştı. Yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Pamukkale ve Kocaçukur’a gelen turistler bu ördeklere yem veriyor, bol bol resimler çektiriyor. UNESCO’nun da dünya mirası listesinde bulunan Pamukkale’mizin güzelliğine güzellik katan Kocaçukur’da kentimizin simgesi olan ve uzun ötüşü, heybetli görünüşü ile ünlü Denizli Horozlarından ve tavuklarından da olmasını istedik” dedi.

Tarım Müdürlüğü gönderecek

Vücut yapılarına ve ibik şekillerine göre 3’e, renklerine göre 6’ya, ses tonuna göre 3’e ve ötüş anındaki vücut pozisyonlarına göre 4’e ayrılan Denizli Horozları’nın Kocaçukur’a Tarım Müdürlüğü tesislerinden gönderileceğini dile getiren Gürlesin, “Tarım Müdürlüğümüz kendi yetiştirdiği arı Denizli Horozu ve Tavuklarından Kocaçukur’a gönderecek. Denizli Horoz ve tavuklarının barınabilecekleri kümesleri biz yaptıracağız. Bakımları ve beslenmeleri de bize ait olacak. Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin meşhur Denizli Horozumuzu görmelerini, hatıra resimleri çektirmeleri ve ötüşlerini dinlemelerini istiyoruz. Pamukkale ve Kocaçukur’daki yerli ve yabancı turist hareketliliğinin örnekler ve Denizli Horozları sayesinde artmasını bekliyoruz.   Kocaçukur’da kayıklar, su bisikletleri gibi araçlar bulundurularak gölet ve çevresinde çeşitli su oyunları ve ışıklı gösteriler yapılmasını sağlıyoruz Kocaçukur’la birlikte Pamukkale'ye gece ve gündüz büyük bir canlılık katmağı istiyoruz.” Şeklinde konuştu.