Denizli Belediyesi'nce 12.'sini düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. Türkiye'yi Denizli Belediyesi Pamukkale Halk Oyunları Halk Dansları Topluluğu'nun da yer aldığı festivale Kırgızistan, KKTC, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Hollanda, Kazakistan ve Arnavutluk olmak üzere 9 ülkeden 300 dansçı katılıyor.

Denizli Valiliği’nden Denizli Belediyesi önüne kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar kortejde bulunan grupların dans gösterilerini ilgiyle izledi. Festivale katılan gruplar yürüyüş boyunca yöresel kıyafetleriyle kendilerine özgü danslarını sergiledi.

Festivalin ilk gününde grup temsilcileri ile bir araya gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, farklı kültürlerin dans gibi evrensel bir olgu ile bir araya gelmesinin önemine değindi. Festivalin farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlarını bir araya getirdiğini dile getiren Zolan, “ Festivalin, sanata olan ilgiyi artırmasının yanında Denizli’nin tanıtımına da büyük katkısı var. Buraya gelen konuklarımız umarım sağlam dostluklar kurar. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Konuklarıyla tek tek sohbet eden Başkan Zolan, misafirlerine çeşitli hediyeler verirken festivale katılan yabancı grupların temsilcileri ise ülkelerine özgü çeşitli hediyeleri başkan Zolan’a sundu.

Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne bugüne kadar 35 ülkeden yaklaşık 85 gruptaki 2 bin 500 dansçı katıldı. Festival kapsamında 5 gün boyunca, Delikliçınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Meska Anfi Tiyatro ve Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi'nde gruplar gösteri sunacak.