Pamukkale Belediyesi tarafından 2018 yılında yapımına başlanan Seyir Tepesi, halkın kullanımına dün açıldı. Pamukkale Belediyesi tarafındın 31 Ekim 2020 tarihinde açılacağını duyurması üzerine vatandaşlar dün Seyir Tepesi’ne akın etti.

İlk gün olması üzerine Seyir Tepesi’ne çıkış için özel araçlara izin verilmesi üzerine vatandaşlar araçları ile Tema Parka kadar çıktı. 7 TL ücretle girişlerin yapıldığı Seyir Tepesi’ne giden vatandaşlar, çok beğendiklerini, çok güzel olduğunu dile getirdi. Şehri adeta kuş bakışı olarak seyreden vatandaşlar, bu anı ölümsüzleştirmek adına telefonları ile fotoğraf ve videoya çekti.

İlk güne mahsus özel araçlarla ulaşıma izin veren belediye, bugünden itibaren, ziyaretçilerin araçlarını TEKNOKENT’in üzerindeki park alanına araçlarını park ederek, servislerle Seyir Tepesi’ne ulaşımı sağlayacak. Seyir Tepesi’ne bugün daha çok ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Türkiye’nin En Büyük Tematik Şehir Ormanı özelliğine sahip Seyir Tepesi Şehir Ormanı, Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan 405 bin metrekarelik alanda yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvuru yapılan 1550 projenin en büyüğü olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı, 31 Ekim 2020 tarihi itibariyle vatandaşların kullanımına açıldı.

Pamukkale Belediyesi’nin hizmete sunduğu Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda bir çok bölüm yer alıyor. Macera parkuru, dağ kızağı, 5 kuleli zipline, kay kay parkuru ve 300 kişilik amfinin yanı sıra çocuk oyun alanlarının da yer aldığı bu dev tesiste, 96 adet çadır kurulabilen alan ile 30 adet piknik platformu bulunuyor. El sanatları sergi ve satış alanın da yer aldığı Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda 10 adet horoz kümesi, Türk tarihi ve Denizli’de yaşanmış olayları anlatan bilgilerin yer aldığı Turan Yolu ve muhteşem Denizli manzarasına karşı 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek Seyir Salıncağı da sizleri bekliyor. 3 farklı noktada yer alan kafeteryanın yanı sıra Seyr-Et Restoranı da vatandaşlara hizmet verecek. Komplekste toplamda 600 araçlık otopark bulunuyor.