Kütahya’daki Aizanoi Antik Kenti’nin Kazı Başkanı, ayrıca düzenlenen etkinliğin danışmanı olan Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özer; Arkaik Dönem Heykel Sanatı Dersi kapsamında, bölüm öğrencileri ve Emsan İlköğretim Okulu ile Artı Koleji öğrencileri birlikte bu yıl ikincisi düzenlenen Antik Çağ Giysi Defilesi’ni gerçekleştirdi.

Düzenlenen defilenin açılış konuşması yapan Prof. Dr. Elif Özer, “Kültürel miras eğitimini özellikle küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılamak gerektiğini düşünüyoruz, o sebeple bu yılki etkinliğimize ilkokul öğrencilerini de katmak istedik” dedi.

Özer, ilerideki yıllarda ilkokul öğrencilerinin sayısını arttıracaklarını ve etkinliği şehir içinde  düzenleyerek, halkın katılımını sağlamak istediklerini, antik çağ giysilerini Denizli’de markalaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Elif Özer’in Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Taşkıran ile birlikte tasarladıkları etkinlikte antik çağ dünyası canlandırıldı. Defile kapsamında düzenlenen yarışmada toplam 7 mitolojik grup adı ile çıkan Arkeoloji Bölümü 1. sınıf heykel dersi öğrencileri,  sadece kadın hocalar, arkeologlar ve sanatçılardan oluşan 8 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışmacı grupları değerlendirmek üzere, Arkeoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Umay Oğuzhanoğlu, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. İnci Türkoğlu, Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Banu Yılmaz ve Araştırma Görevlisi Bilge Yılmaz Kolancı, Resim Öğretmeni Aslıhan Şahan Kızılay ve Çekirge Plastik Sanatlar Atölyesi adına Aslı Vize’den oluşan jüri sunulan defileyi izledi.

Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı Açık Hava Amfisi’nde öğrencilerin oluşturduğu 7 mitolojik grup ile hazırlanan Antik Yunan giysileri çocuklarla birlikte sunularak izleyicilere ve jüri üyelerine tanıtıldı. Antik çağ havasına uygun müzikler ve danslar eşliğinde sahneye çıkan öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldılar.