Denizli’nin tarihi ve turistik değerlerini yerinde görmek ve tanımak amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’ nden Türkiye’ ye  gelen  Çinli Tur Operatörü, Televizyon ve Radyo Program yapımcılarından oluşan 34 kişilik grup  Denizli'de temaslarda bulundu.  
1 milyar 300 bin nüfusu olan Çin geçen yıl yaklaşık 98 milyon yurtdışına turist gönderdi. Bu sayının 2014'te 100 milyonu geçmesi bekleniyor. Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı ise geçen yıl 130 binlerde kaldı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012'yi Türkiye'de Çin Kültür yılı olarak kutladı, 2013'ün de Çin'de Türkiye Kültür yılı olarak ilan edildi bu etkinlikler Türk Turizmine büyük katkı sağladı. "Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün raporuna göre 2020'de Avrupa'ya giden her dört turistten biri Çinli olacak. Çin'in dünya turizm sektöründe birinci sırayı alacağı öngörülüyor"   

Ülkemiz turizmi için önem arz eden Çinli turistler Denizli turizmi için de büyük bir Pazar payını teşkil etmektedir.Bu kapsamda Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Çinli turist sayısını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz.
Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Glorious DMC Travel işbirliği ile Çin-Urumçi şehrinin Uygur Özerk Bölgesi’nden gelen 34 kişilik grupta yer alan Televizyon ve Radyo Program yapımcıları, Tur Operatörleri, 1.Derece Devlet Sanatçısı (Gülbahar HAMUT) ve Grup liderine Spa Hotel Colossae Thermal ev sahipliği yaptı. 
Türkiye’yi tanıtmak için dolaşan grubun 19.06.2014 tarihindeki Pamukkale’deki durağında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Denizli ile ilgili özel sunumu büyük ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet KORKMAZ Pamukkale ve Denizli’nin turizm potansiyeli hakkında misafirleri bilgilendirdi. Misafirler de Uygur turizmine uygun istek ve taleplerini dile getirdiler. 
Çin’den Türkiye’ye 80 bin turist gelirken günümüzde bu sayı Uygur halkının hızlı turizm atağı sayesinde 130 bine ulaşmıştır. Pamukkale’ye gelen turist sayısında da paralel olarak büyük bir artış görülmektedir. Grup Lideri Mehmet AYDIN Bey Türkiye’ye Çin’den gelen grupların Pamukkale’yi kesinlikle görmek istediklerini ve iki günlük konaklama talepleri olduklarını belirtti.