Denizli Valisi Abdülkadir Demir Geçen yıl ilk defa olimpiyat gösterilerini Denizli’de izlediğini ifade eden Demir, “Gerçekten Denizli’nin tarihi günlerinden biriydi. Hem katılımcı sayısı hem heyecan hem de seviye anlamında üst düzey bir faaliyetti. İnanıyorum ki bu yıl ki geçen yıla göre daha fazla katılım olacak. Dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin de bu faaliyetin içinde olması bu vesileyle Denizli’yi görmüş olması anlamlı. Çok insan bu işe emek veriyor.” dedi.  Geçen iki ay önce Denizlili iş adamlarıyla Kazakistan’a gittiğini orada Türk okullarında incelemelerde bulunduğunu dile getiren Demir, “Çok etkileyiciydi. Okullar oradaki bütün atmosferi, Türkiye’ye olan bakışı çok olumlu etkilemiş. Dilini öğrendiğiniz bir milletin ister istemez kültüründen de bir şekilde etkileniyorsunuz. Bu işin başarı anlamında hangi noktalara gittiğini görüyorsunuz.” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da bu etkinliklerde her yıl dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrencilerle beraber İstiklâl Marşı'nı okumaktan büyük zevk aldığını dile getirdi. Zolan, “Geçmişte ecdadımız üç kıtada at koşturuyordu. Bugün serdengeçti kardeşlerimiz, dünyanın altı kıtasında Türkçe konuşturuyor. Bu organizasyon, sadece on bir yılın ürünü değil. Bunun içinde 25-30 yılın emeği var.” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de düzenlenen etkinliğin Türkçenin gelişimine katkı sağladığını ifade ederek, “Türkçenin geliştirilmesine katkı yapan her eylemi desteklemek gerekiyor. Bu konuda atılmış olan bu girişimi de Türkçenin gelişimine katkı yapmasını diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

‘BU HİZMETLERİ BAŞKALARI YAPSA ÇOKTAN NOBEL ÖDÜLÜ ALIRDI’


AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Nihat Zeybekci
ise Türkçe Olimpiyatları’nın yıllarca çalışıp rekor kıran bir sporcunun adeta bir sevinç anı olduğunu vurguladı. Zeybekci şunları kaydetti: “Bu çalışmayı yapan ‘önden giden atlılar’ olan öğretmenlerimiz bu sevinç anını bile yaşamadan bir adanmışlık ruhu içinde başarısını bile kutlamadan mütevazı hayatlarını sürdürüyor. Bu hizmetlerin binde birini başkaları yapsa Nobel barış ödülünü şimdiye kadar çoktan alırdı. Ancak onların hedefi daha büyük. Onlar bu hizmetleri yaparken Allah’ın rızasını kazanmak için Türkiye'den Sibirya'ya Moğolistan'dan Amerika'ya Bosna'dan Kongo'ya, Kazakistan'dan Endonezya'ya, Mısır'dan Rusya'ya, adını bile bilmediğimiz ülkelere giderek bu hizmetleri yapıyorlar. Onlar kendi refahları için değil, ülkemizin geleceğinin önünü açmak için gittiler, başardıklarını her yıl düzenlenen bu etkinliklerde küçük bir nüvesini görüyoruz. Bizler belki sadece taltif edici sözler söylüyoruz ancak karşımızda yıllarca bir dava uğruna kendini adayarak refahını, huzurunu düşünmeden uzak diyarlara giderek ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek yetiştirdiği öğrencileri ilimizde görmenin bahtiyarlığını yaşayacağız.”