Denizli Belediyesi Merkez Kapalı Spor Salonu’nda Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümünün 740. yılında “Şeb-i Arus” töreni gerçekleştirdi. Anma gecesinde, Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu'nun seslendirdiği tasavvuf müziği eserleri, ilahi ve kasideler geceye katılanlara unutulmaz bir akşam yaşatırken sema gösterisi ise nefesleri kesti.
Anma gecesine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Ali Değirmenci ve Şamil Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Program, Denizli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu'nun tasavvuf musikisi konseriyle başladı. Konser, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Gecede ayrıca, Kur’an-ı Kerim, Mesnevi'den bölümler ve ilahiler de okundu. Anma töreni, semazenlerin gösterisiyle sona erdi.
Programı kucağında küçük bir kız çocuğuyla birlikte izleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gecede yaptığı konuşmada bu toprakların tüm değerlerine sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Salonu dolduran herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli Belediyesi olarak her değerimize sahip çıkmak konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Sanat ve kültür anlamında da Denizli de birçok ilkleri gerçekleştirdik. Bugün de burada Şeb-i Aruz törenini gerçekleştiriyoruz. Ben şahsen kendimi Konya'da gibi hissettim. İnşallah her zaman daha iyiye ulaşmak için el ele devam edeceğiz. Bu dünyayı anlamak, hayatı anlamak bazen çok karışıkmış bazen de çok basitmiş gibi gelebilir. Acaba mutluluğu bulmak kardeşliği, barışı bulmak, birlik beraberliği sağlamak çok mu zor yoksa çok mu basit. Bu salondaki yazılara şöyle bir baktığımda aslında dünyayı anlamak çok kolay. Kardeşliği barışı ve dostluğu sağlamak birbirimizi sevmek ve beraber yürümek çok kolay. Ne diyor Mevlana; Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol. Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol. Bu dünyada yaşamıyoruz, bu dünyadan geçiyoruz felsefesini anladığımızda, ya olduğumuz gibi görünüp ya da göründüğümüz gibi olduğumuzda bu dünya çok güzel, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak çok daha kolay olacaktır, herkes mutlu olacaktır. Hz.Mevlana gibi ölümünü düğün olarak, yaradan ile buluşma olarak gördüğümüzde ölüm bile ayrı bir anlam ayrı bir güzellik kazanacaktır. İşte dünya sadece geçtiğimiz bir yer. Geçerken de kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşamamız gereken bir yer. Ülke olarak Mevalana'ya sahip olmak Dünya'da eşi benzeri olmayan bir değere sahip olmak demek. Şu salondaki sözlere baktığımda sanki dünyada başka söylenecek söz kalmamış gibi hissediyor insan. Hayatı ve dünyayı anlatan bu sözler bu akşam bu salonda yer alıyor. Ben davetimize icabet edip Şeb-i Aruz törenimize geldiğiniz için, bu akşam bizlerle beraber olduğunuz için sizlere çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayata ve dünyaya hep beraber Mevlana'nın baktığı pencereden bakarız. Hepinize hayırlı akşamlar diliyor saygılarımı sunuyorum."