Bir dizi inceleme için Denizli’ye gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) heyeti, Laodikya antik kentinde incelemelerde bulundu. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve seyahat acentelerinin temsilcilerinden oluşan 40 kişilik heyetin gezisine, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti.

Gezinin çok verimli geçtiğini, belediye tarafından Laodikya'da yürütülen çalışmaların hayranlık verici olduğunu belirten Genel Başkan Ulusoy, “Gördük ki Denizli Belediyesi, bu kültür mirasını ayağa kaldırmak için sınırsız bir destek ortaya koyuyor. Başta Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere büyük emeği olduğunu bildiğim önceki Belediye Başkanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, buradaki akademik kadroya ve emeği geçen diğer herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan işadamlarımızın, kazandıklarının bir bölümünü kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve korunması için kullanması gerektiği inancını taşıyorum. Burada bir kentin doğuşunu görüyorsunuz. Biz de birlik olarak, acenteler olarak Laodikya’ya ne kadar fazla turist getirebileceğimizin hesabını yapmalıyız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız.” dedi.

Denizli’nin tarihini günyüzüne çıkarmak ve geleceğe taşımak için çalıştıklarını belirten Başkan Zolan da şunları söyledi: “Geçmişte buradaki kazılar, kıt kaynaklarla yapılıyordu. Finansman destekleriyle kısa süreli kazılar gerçekleştiriliyordu. Önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’nin yaptığı girişimlerden olumlu sonuç alındı ve 2008 yılında Türkiye'de ilk kez, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da imzaladığı protokolle bir ören yerinin işletimi, korunması ve temizliği belediyeye devredildi. Kazılar bunun üzerine hız kazandı. Belediyenin aktardığı 2 milyon lira kaynakla kazılar 12 ay sürdürüldü ve Laodikya kısa sürede ayağa kaldırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve TÜRSAB’ın bu işbirliği, bir kentin yeniden doğmasını sağlıyor. Sizler de bu değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma konusunda gayret göstereceksiniz ve Laodikya’yı hep birlikte markaya dönüştüreceğiz.”