Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde belediyenin 100 aileye motorlu yatak dağıtımında ilginç hikayeler meydana çıkıyor.
Bunlardan biri, Merkezefendi ilçesinde oturan Nurşen Yılmaz’ın hayatı. Yılmaz, yıllar önce eşinden ayrıldı ve 8 ay önce eşinden resmen boşandı. 53 yaşındaki Nurşen Yılmaz,  ayrıldığı eşinin yatalak annesi 78 yaşındaki Cemide Ongun’a bakıyor. Yılmaz'ın fedakarlığı etraftan takdir alıyor. 

Boşandığı eşinin yatalak annesine bakıyor
Belediye tarafından yatalak olduğu için motorlu hasta yatağı verilen 78 yaşındaki Cemide Ongun, geçirdiği felç nedeniyle hiçbir ihtiyacını kendisi göremiyor. Aynı zamanda tansiyon, şeker, alzheimer ve kolesterol hastası olan yaşlı kadının tüm ihtiyaçlarını oğlunun boşadığ 53 yaşındaki gelini karşılıyor. Tuvalet ihtiyacından yemek ihtiyacına kadar eski kayınvalidesinin ihtiyaçlarını karşılayan Yılmaz, bu davranışıyla herkese örnek oluyor.

Eşinden yıllardır ayrı
Eşinden yıllar önce boşandığını söyleyen Nurşen Yılmaz, 8 ay önce ise eşinden resmen boşandığını kaydetti. Kirada yaşadığı evde kayınvalidesine özel oda açan Yılmaz, 30 yıllık kayınvalidesini çok sevdiğini ve kayınpederinin emaneti olduğu için bu bakımı üstlendiğini söyledi. Yılmaz, “8 ay önce eşimden resmi olarak boşandım. Yıllardır kendisiyle ayrı yaşıyoruz. Kayınvalidemle yaklaşık 30 sene birlikte hayat geçirdik. Rahmetli kayınpederim vefat etmeden önce kayınvalidemi bana emanet etmişti. O’nun bu emanetine sahip çıkıyorum. Bu durumdan da çok memnunum. Eski kayınvalidemle anne kız gibiydik. Hem torunumun hem de kayınvalidemin bakılmaya ihtiyacı vardı. Daha önce sosyal güvencem yoktu. Babamın vefat etmesi nedeniyle yeni maaş bağlandı. İlk maaşımı bu ay çekeceğim. Kayınvalidemin 4 çocuğu var. Rica ettiler bakmam için bende bakarım dedim. Yoksa yurda vereceklerdi. Bakılmayacaktı. 30 yıldır beraber oturuyorduk. Ayrıldıktan sonra da kendi kiraladığım evde beraber oturmaya devam ettik. 9 ay önce kayınvalidem felç geçirdi. Tansiyon, şeker, alzheimer ve kolesterolü var. Ona bakmaktan dolayı memnunum anne kız gibiyiz”dedi.  

“Annem bu yatak sayesinde inanılmaz rahat etti”
Merkezefendi Belediyesi’nin verdiği yatağın yaşamlarını kolaylaştırdığını da söyleyen Nurşen Yılmaz, “Merkezefendi Belediyemiz bize yatak hediye etti. Çok teşekkür ediyoruz memnunuz. Çünkü annem bu yatak sayesinde çok rahat etti. Yerinden kalkamıyordu, sağa sola dönemiyordu ve oturamıyordu. O’nun için çok güzel oldu. Çok rahat etti. Önceden devamlı yatmak zorunda kalıyordu. Şimdi Merkezefendi Belediyemizin vermiş olduğu yatak sayesinde oturuyor sağa sola bakıyor. Çok mutlu oluyo”diye konuştu.

“Anlaşamama diye birşey olamaz”
Eski kayınvalidesiyle çok iyi anlaştıklarını da söyleyen Nurşen Yılmaz, “Anlaşamayan gelin ve kaynanalar için de şunu söylemek istiyorum. Kesinlikle anlaşılamayacak bir şey yok. 30 yıldır ben anlaşıyorsam onlar da anlaşabilir. Hiçbir şey tek taraflı değildir. Hoşgörülü olmak gerekiyor. Bu dünyanın ahiret tarafı da var. Bunu da düşünmek gerek. Elimden geldiği kadarıyla eski kayınvalideme bakmaya çalışıyorum. Bu dünyada kim ne yaparsa kendine yapar. Onlar zaten bizim atamı, atılmaz ki. Allah bana güç kuvvet verdikçe ona bakacağım. Bunlar olmasa da ben her zaman anneme, kaynanama bakarım”dedi.

Başkan Subaşıoğlu aileyi ziyaret etti
Cemide Ongun ve Nurşen Yılmaz’ın beraber yaşadığı evi ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, örnek davranışından dolayı Nurşen Yılmaz’ı tebrik etti. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan yatalak hastalarımıza 100 adet motorlu yatak hediye etmiştik. Bu çerçevede bugün çok makbule geçen bir yere yatağın geldiğini görünce ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bu duyarlı davranışı için  Nurşen Yılmaz hanımefendiyi de gerçekten kutluyorum. Allah kendisinden razı olsun. Nurşen hanım gerçekten toplumumuza örnek oluyor”diye konuştu.