Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) tarafından düzenlenen Çanakkale anma programları çerçevesinde 'Kınalı Kuzular' adlı tiyatro oyunu Ahmet Yenilmez tarafından Servergazi İlkokulu konferans salonunda sahnelendi.

Programa Denizli belediye başkan yardımcısı Mahmut Gökoğlan , Denizli İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mehmet Kıvrak , Mevlüt Kocatürk, dernek üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını DEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karaca yaptı.

Karaca konuşmasında; "Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde geçmişimizle olan bağları yeniden güçlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz. İşte bu niyetle hazırladığımız, bize geçmişimizi ve atalarımızı hatırlatacak bir programla karşınızdayız.
Çanakkale zaferi tarihin zirvesine diktiğimiz ölümsüz bir abide, kanımızla yazdığımız silinmez bir kitabe, yüreklerimizi heyecan ve iftihar dalgasıyla kabartan ebedi bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, Müslüman Türk’ün yenilmezliğini, bütün dünyaya bir kere daha ilan eden muhteşem bir zaferdir.
Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… Şairin ifadesiyle, Bedr'in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale..
Eğer bu vatan için, bu din için çekilen sıkıntıları bilmez ,tarihimize sahip çıkmazsak, asla geleceğimizi ve gelecek nesillerimizi sağlam temeller üzerine kuramayız.
Bu kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor Yüce Allah'tan rahmet diliyorum’’ dedi

Kınalı Kuzular Oyununa katılım beklenenden fazla oldu. Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, izleyicileri hem güldürdü hem de duygulandırdı. Program sonunda DEGDER dernek başkanı Aydın Karaca tarafından oyuncuya çiçek verildi. Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in kendisine verilen çiçekleri salonda bulunan asker annelerine hediye etmesi izleyicileri duygulandırdı. Programa katkıda bulunan sponsorlara plaket takdimi ile program sona erdi