Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli-danslı çocukoyunu “Karlar Ülkesi”, Zorlu Enerji Grubu’nun yatırım bölgelerinde Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde uygulanan Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi kapsamındaDenizli’de sahnelendi.Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zorlu Enerji Grubu yöneticilerinin katılım gösterdiği oyun ile Denizlili çocuklar farklı bir deneyim yaşadı.

Yatırım bölgelerinde ekonomik kalkınmanın yanı sıra toplumsal kalkınmayı da destekleyen projeler geliştiren Zorlu Enerji Grubu, Türkiye’de bir enerji şirketi tarafından yürütülen ulusal ölçekteki ilk enerji eğitim projesi olan “Enerjimiz Çocuklar İçin”i tüm yıla yayılan aktivitelerle yeniden yapılandırdı.

Bugüne dek 180 binin üzerinde çocuğun yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmesine destek olan Zorlu Enerji, projenin etki alanının genişletilmesi hedefi kapsamında yeni içerikler ve tüm yıla yayılan okul ve sosyal aktiviteler ile çocuklara daha yoğun bir öğrenme süreci yaşatıyor. Bu anlayıştan hareketle beş yatırım bölgesinde yeniden hayata geçen “Enerjimiz Çocuklar İçin”projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerin farklı deneyimler yaşamalarını sağlamak üzere Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nu Denizlili öğrencilerle buluşturdu.

Çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisi de aşılamayı amaçlayan ve büyük ilgi gören oyun, 1 Nisan Cuma günü Denizli EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi.



Çocukların Hayal Dünyasına Açılan Oyun

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun 4 yaş ve üzeri çocuk seyirciler için ücretsiz olarak perdelerini açan “Karlar Ülkesi” oyunu, her mevsimin kendine özgü dokusunu tüm renkleriyle sergilerken, çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına ve anlamlandırmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Profesyonel oyuncu ve dansçıların yer aldığı oyun, müzik ve dansı birarada bulunduran kurgusuyla çocuklara sınırsız ve masalsı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Özlem Saraç’ın Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Karlar Ülkesi oyunu,çocukların geniş hayal dünyalarına hitap ediyor.

En yakın arkadaşları Kay’ı, Karlar Ülkesi’nde yaşayan kötü kalpli Karlar Kraliçesi’nin elinden kurtarmak için tehlikelerle dolu bir yolculuğu göze alan Tarçın ve Gerda’nın bu macerasını anlatan oyunda çocuklar,rengarenk bir atmosferde mevsimleri öğreniyorlar.



Tüm Yıla Yayılan Aktivitelerle Zenginleşti


“Karlar Ülkesi” ile farklı ve renkli bir deneyim yaşayan Sarayköylü çocuklar, “Enerjimiz Çocuklar İçin”projesiyle enerji ve çevre konusunda bilinçleniyorlar. Sosyal sorumluluğu geçici uygulamalardan ibaret görmeyen bir Grup olarak Zorlu Enerji’nin 2010 yılında bu yana uyguladığı proje, yeni dönemde yatırım bölgelerindeki İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde geliştirildi. Uzman pedagoglar, enerji ve eğitim uzmanları desteğinde hazırlanan içerikler ve aktiviteler ile yapılandırılan proje, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde 92 okulda 527 ilkokul ve 10 bine yakın ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri hedeflenerek uygulamaya kondu.

Proje ile çocuklar, enerji kaynakları, verimlilik ve yenilenebilir enerji konularını sıkılmadan, sürece dayalı bir şekilde öğreniyorlar. Geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesillerin yetişmesine destek olabilmek amacıyla başlatılan proje, Denizli’de 10 okulda 1000’e yakın öğrenciye ulaşıyor.