Denizli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ‘Çocuk Şenliği’ bu yıl yarın 2 Nisan’da başlıyor. Türkiye’nin en büyük çocuk şenliği olma özelliği taşıyan etkinliğe geçen yıl 50 bin çocuk katılmış ve gönüllerince eğlenmişti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Bu yıl şenliğe katılan çocuk sayısının 60 bin olmasını hedefliyoruz. Kent merkezinde yaşayan çocuklarımızın yanı sıra ilçelerden gelen çocuklarımıza da unutulmaz bir gün yaşatacağız” dedi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük ‘Çocuk Şenliği’ni gerçekleştiren Denizli Belediyesi, bu yıl daha büyük bir organizasyona imza atacak. Geçen yıl kent merkezinde yaşayan 50 bin çocuğa gerçekleştirdiği eğlenceli aktiviteler ile unutulmaz bir gün yaşatan Denizli Belediyesi yarın 2 Nisan’da başlayacak ‘Çocuk Şenliği’nde 60 bin çocuğu misafir edecek.
2. kez gerçekleştirilecek ‘Çocuk Şenliği’nin ilkinden çok daha güzel ve katılımın çok daha büyük olması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Geçen yıl yapılan şenlikten hem çocuklarımız hem bizler inanılmaz keyif aldık. O zaman çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı, burada geçirdikleri zaman diliminde kurdukları dostluğu, kaynaşmayı ve doyasıya eğlendiklerini gördüğümüzde bu organizasyonu hem gelenekselleştirme hem de kapsamının genişletilmesi gerektiğini düşündük. Bu yıl yarın 2 Nisanda başlayacak şenliğimiz görkemli ve katılım bakımından daha büyük olacak” dedi.
Kent merkezinde yaşayan çocukların yanı sıra ilçelerden, beldelerden ve köylerden de çocukların şenliğe katılımların sağlanacağını belirten Başkan Zolan, şenliğe ilişkin şu bilgileri verdi: “ Şenliğe katılan çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşatacağız. Büyük bir alanda düzenlenecek olan şenlikte animatörler eşliğinde çocuklarımız doyasıya eğlenecek. Özel oyun ve eğlence alanlarının hazırlıkları tamamlandı. Şenlik kapsamında okullarından alınıp şenlik alanlarına getirilecek çocuklarımız için hazırlanan ve üzerinde ‘ Denizli'yi Seviyorum’ yazılı tişörtler armağan edeceğiz. Animatörler eşliğinde eğlencenin tadını çıkaracak çocuklarımıza aynı zamanda çeşitli ikramlarımız olacak. Fırsat buldukça biz de şenliğe katılım gösterip, oyunlarına eşlik edecek, sohbetler gerçekleştirecek ve bu günü hep anımsamaları için hatıra fotoğrafı çektireceğiz. Bu yıl kent merkezi dışından da çocuklarımızı şenliğimizde görmek istedik. Bu amaçla ilçelerden, beldelerden ve köylerden de çocukların şenliğe katılımlarını sağlayacağız. Onların da Denizli’deki yaşıtları gibi farklı bir gün geçirmelerini istiyoruz. Hayatlarında belki de ilk defa böylesi bir gün yaşayacaklar. Umut ediyorum ki bu farklılık onların geleceğe bakışlarını değiştirir. Tüm çocuklarımızın sosyal olmalarını sağlamak ve bu faaliyetleri çoğaltmak istiyoruz. Çünkü onlar Denizli’nin ve bizim geleceğimiz. Bu yüzden onları ne kadar geliştirirsek, o kadar iyi geleceğe hazırlamış oluruz. Sosyal olarak onların gelişmesi bizim açımızdan önemli. Çocuklarımızı yoğun ders programından biraz olsun uzaklaştırmak, baharın güzelliğini doyasıya yaşamaları sağlamak amacıyla bu organizasyonu düzenliyoruz. Eminim ki onlar sayesinde biz de enerji depolayacağız.”