Çivril Kapalı Spor Salonu’ndaki şenliğin açılışına Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı Hakkı Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, İlçe Müftüsü Himmet Metin, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kitap stantlarını gezen Kaymakam Burhan, Çivril’de yaklaşık 12 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, genç ve dinamik nüfusun ihtiyaç duyduğu kültür gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan böyle bir etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kitap okumanın çok önemli olduğunu dile getiren Burhan, sıradanlaşmak istemeyen insanların kitap okuyarak dünyalarını anlamlı hale getirdiklerini söyledi. Burhan, “Sıradanlaşmak istemeyen, farkım olsun isteyen, hayata daha geniş bir pencereden bakarak olayları ve durumları daha entelektüel bir seviyede muhakeme etmek isteyen herkes ama özellikle çocuklar ve gençler kitap okumalı.” dedi.

Stantların gezilmesinden sonra katılımcılara şenlikle ilgili bilgi veren Kaynak Kültür Yayın Grubu İzmir Bölge Müdürü Fuat Ataş ise daha önce 60 ilçe ve üç il merkezinde kitap fuarı açtıklarını belirterek, “Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları kendi biriktirdikleri harçlıklarla almanın keyfini yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Çivril Belediyesi'nin katkılarıyla eğitim öğretim dönemi başında ilkokul ve ortaokulda okuyan 6 bin 500 öğrenciye kumbara dağıttık. Bir yıl biriktirdikleri parayla kitap almanın ve tasarruf etmenin ne olduğunu öğrendiler.” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik olanların yanısıra yetişkinler için de kitapların sergilendiği dört günlük fuara, Çivril’de eğitim gören bütün öğrenciler götürülecek. Çok sayıda ilkokul ve ortaokul öğrencisi, binlerce kitap arasından beğendiklerini, daha önce kendilerine dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri parayla satın aldı. Açılışa katılan veliler ve diğer vatandaşlar da kitaplara ilgi gösterdi. Şenlik kapsamında, başta Kaynak Yayınları olmak üzere yaklaşık 13 yayınevinin kitapları yer alıyor.